Corina Cretu, scandalul Colin Powell: "Mi-a fost incalcat dreptul elementar la viata privata"

Ultima actualizare: 06-08-2013 06:55

Corina Cretu reactioneaza pe pagina sa de socializare dupa ce presa din intreaga lume a sugerat ca ar fi avut o relatie cu Colin Powell.

"Mi-a fost incalcat dreptul elementar la viata privata", le aminteste tuturor politicianul roman. Scandalul a izbucnit dupa ce un hacker numit Guccifer a spart contul de mail al fostului secretar de stat american si a publicat atat conversatii private dar si fotografii ale Corinei Cretu.

"Unele dintre pozele furate din emailul meu nu au nicio legatura cu Colin Powell", mai spune europarlamentarul. Corina Cretu si-a aratat indignarea dupa ce, scrie europarlamentarul, ''in presa au aparut imagini "furate" din e-mailul personal".

Corina Cretu: "Consider un abuz folosirea publica a acestor poze care au fost obtinute prin violarea corespondentei si care imi incalca dreptul elementar la viata privata".

In postarea sa, Corina Cretu nu pomeneste insa nimic despre presupusa relatie cu oficialul american: "Unele din aceste fotografii nu au nici un fel de legatura cu ceea ce se numeste 'corespondenta mea cu Colin Powell', pur si simplu faceau parte dintre amintirile mele personale".

Mai multe ziare din Statele Unite au facut publice schimburile de scrisori dintre Corina Cretu si Colin Powell. Totul dupa ce contul de email al fostului secretar de stat american a fost spart de un hacker care se recomanda "Guccifer".

"Nu am crezut ca la 43 de ani pot sa plang atat de mult pentru un barbat, ca o adolescenta", ii marturisea Corina Cretu in Ajunul Craciunului, in 2010.

Iar un an mai tarziu, scria: "Te-am iubit prea mult, prea multi ani. TU ai fost cea mai mare iubire a vietii mele...".

Fortat sa reactioneze, Colin Powell a trimis un comunicat in care a afirmat ca a cunoscut-o pe Corina Cretu in urma cu 10 ani. Pe atunci el era secretar de Stat al administratiei Bush, iar ea purtator de cuvant al presedintelui Ion Iliescu. Colin Powell a recunoscut schimbul de emailuri.

A tinut totusi sa precizeze ca nu s-au depasit barierele unei relatii de amicitie si in niciun caz nu si-a inselat sotia care ii este alaturi de 50 de ani: "A fost o prietenie care a devenit foarte personala pe e-mail. Imi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la sedinte oficiale de lucru, de la casatorie si niste poze in costum de baie... Niciodata nimic nepotrivit".

"Nu spune nimeni sa mergem in pat. Vreau doar sa te vad, nimic altceva", i-a scris Corina Cretu, potrivit New York Daily News.

Intr-un raspuns la intrebari din partea site-ului TheSmokingGun.com, fostul general de patru stele insista, intr-un comunicat, ca nu i-a fost necredincios sotiei sale, Alma.

"A fost o prietenie care a devenit foarte personala pe e-mail", a spus Powell site-ului.

"Imi trimitea fotografii frecvent. Multe fotografii de familie, cu nepoate ale ei, pe care le adora, de la reuniuni de familie, de la sedinte oficiale de lucru, de la casatorie si niste poze in costum de baie... Niciodata nimic nepotrivit", a subliniat el. Powell a declarat ca a cunoscut-o pe Cretu in urma cu aproximativ zece ani, in timp ce era secretar de Stat al fostului presedinte George W. Bush, iar ea era purtator de cuvant al presedintelui Romaniei Ion Iliescu.

El subliniaza ca s-au intalnit personal "o data sau de doua ori" in ultimii opt ani. Cretu, membra a Partidului Social-Democrat (PSD), a fost aleasa in 2007 membra a Parlamentului European (PE). In prezent, ea este vicepresedinta a grupului Aliantei Progresive a Socialistilor si Democratilor in PE. Ea s-a casatorit de curand.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO