Copila de 15 ani din Vatra Dornei, muscata de o vipera in timp ce iesise cu mama la plimbare. Avertismentul medicilor

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08

O copila de 15 ani din Vatra Dornei a ajuns la spital dupa ce a fost muscata de o vipera, chiar pe strada. Adolescenta a fost internata de urgenta la spitalul din Suceava si i s-a facut urgent ser antiviperin.

Localnicii spun ca, din cauza temperaturilor foarte ridicate, serpii au inceput sa iasa din padure si ajung in oras, unde rezista foarte bine pe caldaramul incins si, speriati de trecatori, pot ataca.

Fata iesise la plimbare in oras insotita de mama si surioara ei mai mica, care era in carucior. Mergeau pe trotuar, pe langa un parau, cand o vipera a sarit la piciorul adolescentei si a muscat-o.

Mama copilei nu a avut timp sa reactioneze, iar reptila s-a retras imediat in tufisuri.  Speriata, femeia a sunat la 112. Fiica sa a fost dusa la spitalul din Vatra Dornei si apoi la Suceava.

Medicii spun ca adolescenta se simte bine acum. Doctorii atrag atentia ca serpii devin foarte activi in zilele toride si ca pot ataca oamenii.

Dintre cele trei specii de vipere din tara noastra, doua pot fi intalnite in Bucovina, vipera de stepa si vipera de munte. Veninul celei din urma poate cauza probleme mari la copii si batrani, si poate da chiar paralizie.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO