Alexandru Gaina, interlopul acuzat ca a comis un asasinat, a fost eliberat. De ce a fost pus sub control judiciar

Ultima actualizare: 26-06-2016 00:08

Alexandru Gaina, interlopul din Clanul Sportivilor, retinut miercuri sub acuzatia ca in urma cu 18 ani, la comanda mafiei italiene, a ucis un controversat om de afaceri din Capitala, a fost pus astazi in libertate.

Nu a contat ca dupa savarsirea faptei, Gaina a mai comis si alte infractiuni penale precum un viol - 4 ani de inchisoare, 7 furturi de autorturisme de lux - 2 ani de inchisoare, implicare intr-un dosar de droguri, si nici ca nu a contat ca este suspectat ca face parte din gruparea Sportivilor, interlopi. De asemenea tot nu a contat ca a ascuns fapta si ca refuza sa coopereze cu anchetatorii.

Anchetatorii au anuntat deja ca vor sa faca recurs si sa ceara ca suspectul de asasinat sa fie cercetat si trimis in judecata in stare de arest preventiv. Judecatorarea a apreciat ca este suficient controlul judiciar pentru ca politia a stat pasiva 18 ani, fara sa ia masuri impotriva lui, cu toate ca existau elemente inca de pe acea vreme care sa il lege de crima

 

Gaina a fost acuzat ca in septembrie 1998 a impuscat un om de afaceri in fatza casei victimei. El ar fi actionat la comanda mafiei italiene care avea o datorie de 1 milion de dolari la Florin Ionescu. Gaina este si fiul unui fost ofiter al directiei de informatii a MAI.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO