Continuă dezastrul din ”pădurea paranormală” din România. De ce este celebră în lume Hoia


Ultimul update: Duminica 17 Februarie 2019 17:00
Data publicarii: Duminica 17 Februarie 2019 16:35
Categorie: Stiri actuale
pădurea Hoia-Baciu

Continuă defrișările în pădurea Hoia-Baciu, din Cluj, considerată a fi unul dintre cele stranii locuri de pe pământ, un soi de Triunghi al Bermudelor din România, care atrage numeroşi turişti.

 

”Continuă tăierile în Pădurea Hoia-Baciu! În partea sudică, sub Poiana Rotundă, am surprins astăzi aceste imagini. Astfel de tăieri par a fi efectuate în grabă și cu siguranță nu s-au făcut cu acordul unei autorități din domeniul forestier.

Copacii din pădure se împuținează pe zi ce trece, iar turiștii din străinătate ne întreabă dacă vor mai avea ce vizita.

Am apelat la sprijinul unor ONG-uri de profil, la un parlamentar, dar am și vorbit cu un avocat pentru a formula plângeri.

Mulțumim pentru toate mesajele de până acum și pentru faptul că ne susțineți printr-un share”, este apelul făcut pe Facebook de către realizatorii documentarului ”The Hoia-Baciu Forest – Truth or Legend?”.

Mai multe părţi din pădure au fost retrocedate, iar proprietarii au intrat cu topoarele şi au tăiat sute de arbori. Ca să înceapă defrişarea, ar fi primit aviz de la direcţia silvică după ce au apelat la o prevedere din codul silvic, care le-ar da dreptul să scoată de pe fiecare hectar, câte cinci metri cubi de lemn.

În pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca, care atrage anual mii de turişti din toată lumea dezastrul a început de câteva zile. Cei care deţin teren în zona au obţinut avize de la pădurari şi s-au apucat să taie copacii. Sute de arbori au fost puşi deja la pământ.

Tăierea arborilor a fost aprobată de Direcţia Silvică din Cluj. Directorul Dorel Oroș a fost de acord ca 30 de proprietari de pădure să transforme în lemn de foc pe puţin 1.000 de copaci. Explicaţiile lui sunt revoltătoare.

Cu o întindere de 300 de hectare, Hoia-Baciu este considerată de pasionaţii de paranormal un Triunghi al Bermudelor din România.

În anii 60, biologul Alexandru Sift a fotografiat aici ceea ce credea că ar fi OZN-uri. De atunci, zvonurile despre fenomene ciudate care se petrec în pădure s-au înmulţit şi au ajuns în atenţia publicului din toată lumea.

Sute de turişti din toate colţurile lumii pasionaţi de paranormal, au venit, au fotografiat şi au dat mai departe vestea că şi în România există un asemenea loc. Însă acum peisajul arată cel puţin dezolant, zeci de copaci fiind puşi la pământ şi rămânând doar resturi.

Ca să stopeze dezastrul, voluntarii de mediu cer includerea pădurii într-o zonă protejată. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO