Adolescente seduse pe Facebook. Au plecat de acasa sa se intalneasca cu baieti cunoscuti online

Ultima actualizare: 29-10-2012 12:38

Doua copile de 11 si 13 ani din Constanta sunt cautate peste tot de politie. Rudele lor nu mai stiu nimic de ele de 48 de ore si se tem sa nu fi cazut pe mana unor rauvoitori.

Cornelia Marin este o mama disperata. Fata ei, Andreea, de 13 ani, a plecat duminica de acasa impreuna cu o prietena Bianca, de doar 11. De atunci, niciun semn. Biata femeie isi face cele mai negre scenarii.

Andreea Marin are 13 ani, 1,62 inaltime si 45 de kg. Este bruneta, are fata ovala, ten alb si ochi caprui. Fata purta la momentul disparitiei un bluzon rosu, pantaloni bleumarin si pantofi sport de culoare alba.

Prietena ei, Bianca Petronela Blanariu are 11 ani, 1,50 si 50 kg. Fata e sanena cu fata ovala si pistrui. Cand a plecat de acasa purta pantaloni de culoare neagra si o bluza verde.

Agentii incearca sa afle cine sunt indivizii intalniti pe internet, care le-ar fi putut ademeni intr-o cursa.

Andreea i-a povestit mamei despre baietii pe care i-a cunoscut pe Facebook si a asigurat-o ca sunt persoane de incredere. Este insa o imagine pe care si-a facut-o doar din informatiile obtinute in mediul virtual, o imagine care ar putea fi complet gresita. Se intampla adesea in lumea on-line.

Statisticile politiei spun ca peste 80% dintre copii cu varste cuprinse intre 11 si 14 ani au cel putin un cont pe un site de socializare. Nu exista un control real din partea parintilor care in cele mai multe situatii stiu mai putine lucruri despre internet decat copiii lor. In cazul de fata, Andreea si Bianca si nici n-ar fi trebuit sa aiba un cont pe Facebook. Reprezentantii retelei perie permanent lista de utilizatori si ii inchid automat pe minori. Multi insa isi dau date false.

Politistii se lupta cu fenomenul racolarii copiilor prin intermediul internetului insa le este practic imposibil sa depisteze cazurile periculoase daca nu le sunt sesizate de copii sau familii. Agentii au creat chiar si un site unde se pot raporta situatii de pornografie infantila, hartuire sau ademenire.

86% dintre elevii din Romania au marturisit ca au cel putin un cont pe un site de socializare. Ba mai mult un sfert dintre ei au recunoscut ca dupa lungi conversatii pe internet, schimb de poze sau o prima cunoastere prin intermediul webcamului au ajuns fata in fata cu un necunoscut de pe internet.

80% dintre copiii care isi fac conturi pe siteurile de socializare mint cu privire la varsta lor, declarand ca au cel putin 18 ani. Specialistii spun ca parintii nu ar trebui sa le interzica ferm copiilor sa socializeze pe internet dar ar trebui sa ii controleze.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO