Confruntare decisivă în dosarul Unifarm. Denunţătorul ar fi picat testul cu "detectorul de minciuni"

Ultima actualizare: 07-07-2020 19:54

Confruntare importantă marți la DNA în cel mai recent scandal de corupție: dosarul Unifarm. Fostul director general al companiei de stat e pus față în față cu cel care l-a denunțat și l-a acuzat că ar fi pretins o șpagă de 760.000 de euro.

Aproximativ o oră jumătate a durat confruntarea cerută de Adrian Ionel în încercarea de a dovedi că cel care l-a denunțat la DNA și l-a acuzat de mai multe fapte de corupție nu ar spune adevărul.

Pe de altă parte, chiar avocatul fostului director general al Unifarm afirmă că același om de afaceri denunțător ar fi căzut un test poligraf, afirmând acea sursă, că specialiști de la Inspectoratul Generală al Poliției ar fi consemnat și constatat mai multe neadevăruri, dar în limite acceptabile.

Ionel a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. În urma acestui scandal a fost și revocat din funcția pe care o deținea, spun procurorii DNA, tot nelegal de ani buni.

A fost acuzat de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate, trafic de influențe, instigare la fals intelectual, dar și folosirea funcției pentru a favoriza unele persoane.

Totul în contextul unei mari afaceri în plină pandemie de coronavirus de achiziție din Turcia a câtorva milioane de măști de protecție și a sute de mii de combinezoane, care însă, cel puțin în ceea ce privește un prim lot care a ajuns la Unifarm, pentru care statul român a plătit bani grei, nu erau conforme, motiv pentru care s-a reziliat contractul.

Tot marți, deputatul USR, Emanuel Ungureanu care susține că are statut oficial de martor în această anchetă a venit la DNA pentru a le cere anchetatorilor care investighează acest caz să-l invite în mod oficial pe premierul Ludovic Orban, dar și pe actualul și fostul ministru al Sănătății, despre care susține că ar avea implicații în economia în desfășurare a acestui contract ce este pus pe seama unor înțelegeri ilegale și pe seama cărora, spun tot cei de la DNA, Adrian Ionel ar fi pretins o șpagă de 760.000 de euro, dintr-un total de aproape șase milioane, bani ce ar fi urmat să revină intermediarului afacerii.

Cel puțin până în acest moment, Ludovic Orban nu a avut nicio reacție față de susținerile deputatului USR, Manuel Ungureanu, însă a precizat anterior că nu are niciun amestec.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO