Conflict intr-un sat din Arges, dupa ce un grup de localnici a jefuit o masina. A urmat o razbunare crunta

Ultima actualizare: 06-05-2017 07:23
politie pe strada

Sapte persoane au ajuns la doua spitale, miercuri seara, dupa ce membrii unei familii de romani si cei ai unei familii de rromi s-au luat la bataie, in localitatea argeseana Baiculesti.

Totul a inceput dupa ce rromii ar fi furat bani si o bijuterie din autoturismul familiei de romani. Acestia din urma, alertati de catre vecini, i-au prins si batut pe presupusii hoti. Politistii argeseni au deschis dosar si fac cercetari pentru comiterea a patru infractiuni.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro ca patru persoane de etnie roma au patruns intr-un autoturism parcat pe o strada din localitate, in conditiile in care masina nu era incuiata, ei sustragand din interior 1.300 de lei si un lant din aur.

Vecinii proprietarului autoturismului, care au observat ce s-a intamplat si si-au dat seama ca poate fi vorba de un furt, l-au alertat pe proprietar. Acesta, impreuna cu doua rude, a pornit cu autoturismul dupa faptasi, care plecasera si ei cu o masina. Dupa o urmarire pe o distanta de cativa kilometri incercand sa scape, romii au intrat pe un drum secundar, pe care autovehiculul nu a mai putut inainta, iar in aceste conditii au luat-o la fuga. Ei au fost prinsi de catre cei de la care furasera si au fost batuti.

Cateva zeci de minute mai tarziu, romii, insotiti de mai multe rude, au revenit la locuinta celor care i-au batut, iar scandalul a reinceput. In urma batailor, cei patru romi au ajuns la Spitalul Judetean de Urgenta Pitesti, iar cei trei membri ai familiei de romani au fost dusi la Spitalul din Curtea de Arges. Niciunul dintre cei implicati in scandal nu va ramane internat, au precizat sursele citate.

Purtatorul de cuvant al IPJ Arges, Madalin Zamfir, a declarat pentru News.ro ca in urma scandalului de la Baiculesti politistii au deschis dosar penal si fac cercetari pentru loviri sau alte violente, distrugere, furt si tulburarea ordinii si linistii publice.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO