Confesiunile hackerului care sustine ca a spart serverele FBI si Pentagon. "M-am saturat de Romania. Vreau doar sa fiu prins"


Ultimul update: Duminica 20 Martie 2016 07:13
Data publicarii: Joi 17 Martie 2016 18:45
Categorie: Stiri actuale

"Sincer, m-am saturat de Romania. Vreau doar sa fiu prins odata si sa merg sa lucrez pentru rusii care au incercat sa ma recruteze in trecut".
 

Suna uluitor, dar asta isi doreste ''GhostShell'', un hacker vestit pentru ca in ultimii 5 ani a reusit sa sparga site-urile FBI, sau Pentagon si sa faca publice datele si numele a zeci de mii de lucratori de pe ''Wall Street''. Extrem de relaxat barbatul spune ca se numeste Razvan Eugen Gheorghe, are 24 de ani si locuieste in Bucuresti. Politistii romani incearca sa il gaseasca.

"Sunt un tanar oarecare, nu am avut cine stie ce merite importante la scoala. Nu m-am apucat sa programez de la 4 luni ca majoritatea celor din industrie si mi-am permis sa imi cumpar propriul meu calculator de abia pe la 13-14 ani."

Asa isi incepe povestea Razvan, tanarul de 24 de ani care sustine ca ar fi liderul gruparii de hackeri activisti Team GhostShell. Vreme de 5 ani acestia au reusit sa sparga serverele FBI, NSA, Petagon si paginile unor universitati din Rusia.

Printre victime se numara si oamenii de afaceri de pe Wall Street.

"Project HellFire. Acesta a fost impotriva coruptiei din capitalism, in special cel din Statele Unite.(...). Reusisem sa sparg portalul principal unde toti oamenii din IT care lucrau sau au lucrat la WallStreet erau mentionati. Conturi detaliate, CV-uri, oferte de job, etc. Peste 50.000 de persoane afectate."

Stefan Tanase, specialist securitate IT: "Ghoswtshell nu este neaparat cel mai sofiticat atacator pe care l-am intalnit dar in acelasi timp e foarte persistent, a avut rabdarea in toti acesti ani sa testeze la urma urmei niste vulnerabilititati relativ simple si des intalnite in siteuri. Practic cand lanseaza un ataca, nu au o tinta clara in cap, ci am putea spune ca se plimba pe strada si dau de tot felul de usi pana cand gasesc una care nu a fost incuiata bine."

Razvan nu a fost in atentia politiei pana acum. Marturisirile lui insa il pot aduce in fata unor acuzatii grave privind infractiuni cibernetice. Tanarul spune ca risca pentru ca: "Sincer m-am saturat de Romania. M-am saturat sa incerc, m-am saturat sa astept. Nu mai vreau sa mai incerc sa ma angajez aici pentru ca m-am saturat sa fiu umilit. (...) Vreau doar sa fiu prins odata si sa merg sa lucrez pentru rusii care au incercat sa ma recruteze in trecut sau cei din China."

Dezvaluirile facute de tanarul care pretinde a fi celebrul hacker Ghost Shel l-au adus acum in atentia politistilor romani. Acestia au inceput o ancheta si urmeaza sa stabileasca daca ce a spus tanurul in spatiul public este adevarat.

GhostShell s-ar fi infiltrat si in sistemul educational din Rusia, sustine Razvan.

"La vremea respectiva interesul la ei era sa finanteze si mai mult industria de spionaj decat sa isi hraneasca poporul. Asa ca (...) am decis sa vorbesc despre acest subiect. Ah, si sa fac public cateva milioane de informatii private de la ei. "

Tags: hacker, gostshell, fbi,

VIDEO PROTVPLUS.RO