Apa si hrana din rezervele de stat pentru sinistratii din Galati. Armata si 500 ofiteri MAI intervin


Ultimul update: Duminica 15 Septembrie 2013 07:01
Data publicarii: Joi 12 Septembrie 2013 09:51
Categorie: Stiri actuale

La Guvern a fost convocat de urgenta un comandament, condus de vicepremierul Liviu Dragnea, care sa gestioneze situatia de criza din judetul Galati.

Autoritatile trebuie sa se mobilizeze acum sa ajute sutele de persoane evacuate din cele 17 localitati inundate, dar si sa se pregateasca pentru o noua noapte critica.

Unda de viitura nu a ajuns pana la Siret si afecteaza inca si alte localitati, iar la noapte va fi emis un cod galben de ploi pentru aceeasi zona din Moldova.

Vicepremierul Gabriel Oprea a anuntat, joi, la Galati, ca persoanele evacuate din case in urma inundatiilor vor primi alimente si apa din rezervele de stat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, joi, la intrarea in Prefectura Galati, unde participa la o sedinta a Comitetului pentru Situatii de Urgenta, ca a survolat cu elicopterul trei dintre localitatile afectate de viituri.

El a spus ca pericolul a trecut, dar ca zonele sunt colmatate, fiind acoperite cu aluviuni.

Oprea a anuntat ca sinistratii vor primi din rezervele de stat 56.000 de litri de apa imbuteliata, sase tone de conserve de carne, sase tone de conserve de ficat, 30 de tone de ulei, 20 de tone de motorina si 500 de tone de faina.

Sinteza declaratiilor lui Liviu Dragnea:

- "Am discutat cu Ponta si Stroe in aceasta dimineata. Gabriel Oprea si Dan Nica au plecat la Galati pentru a sprijini toate actiunile."

- "Din datele pe care le avem pana acum, sunt 7 oameni morti, 5 sunt inecati, doua persoane au murit de infarct. O fetita de 8 ani a fost declarata decedata, dar este in realitate disparuta si as vrea sa ne spuneti ce faceti in acest caz."

- "Sunt sute de gospodarii inundate, sa aflam daca mai pot locui acolo in siguranta. La nivel central, domnul Stroe m-a informat ca rezervele de stat sunt pregatite cu apa, alimente, paturi si tot ce este nevoie, dar trebuie sa anuntati foarte rapid, pentru a asigura in zona cu ce este necesar."

- "De azi noapte sunt prezente peste 800 de efective, din care 500 din partea MAI, 6 din partea aviatiei, doua elicoptere, unul pentru survolare si pentru a da informatii. MAI a informat ca are pregatite doua elicoptere, daca e nevoie. Sunt 100 de efective din partea MApN. Sunt dispuse in zona 79 de mijloace tehnice, de la politie, jandarmerie."

Inundatii in Moldova. Sinistratii ii acuza pe primari ca isi impart preferential ajutoarele din tara
VIDEO PROTVPLUS.RO