Coronavirus în România. Bărbat din Vama Borș, întors recent din Italia, dus cu febră la spital

Ultima actualizare: 06-03-2020 13:47

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în România a ajuns joi-noapte la șapte. Cel mai recent pacient este o adolescentă de 16 ani din Timișoara, colegă de clasă cu băiatul testat pozitiv în urmă cu două zile.

Fata a ajuns la același spital în care se află adolescentul. Amândoi sunt acum în saloane speciale, sub atentă supraveghere a medicilor.

Tot joi-noapte, în Bihor, un nou caz suspect de coronavirus a fost preluat de medici, de data aceasta din Vama Borş.
Este vorba de un bărbat care s-a întors dintr-o zonă de focar din Italia şi are simptomele bolii.

Bărbat din Vama Borș, întors din Italia, dus cu febră la spital

 

Bărbatul preluat de la Vama Borş avea febră şi o stare generală proastă, motiv pentru care a fost alertată imediat ambulanța, iar pacientul a fost dus cu izoleta până la Secţia de boli Infecţioase a Spitalului Municipal din Oradea. Este izolat într-un salon şi i s-au prelevat imediat probe, care au fost trimise la Timişoara.

În funcție de rezultatul analizelor, bărbatul ar putea fi transportat la Timişoara ori va rămâne internat la Oradea, pentru tratament.

Şi în judeţul Bacău, o fată de 14 ani, aflată în izolare de mai multe zile, a ajuns dimineaţa la spital, cu febra. Adolescenta se întorsese cu familia din Lombardia pe 23 februarie. Acum este internată, iar analizele ei au fost trimise la Iaşi.

În ambele cazuri, medicii aşteaptă rezultatul testelor, pentru a vedea dacă cei doi pacienţi sunt sau nu infectaţi cu virusul din China.

Toţi cei 18 colegi ai băiatului de 16 ani au fost testaţi

 

Autorităţile se aşteaptă că numărul cazurilor să crească, mai ales după ce joi noapte, la Timişoara, a fost confirmat cel de-al şaptelea caz, o adolescentă de 16 ani.

Colega de clasa a băiatului de 16 ani a fost adusă în urmă cu puţin timp la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Şi ea va fi internată într-un salon special.

În urma anchetei epidemiologice efectuată în cursul nopţii, inspectorii DSP au identificat 3 contacte directe ale fetei. Acestora li s-au prelevat probe şi s-a luat măsura izolării la domiciliu.

Fata a contractat virusul de la tânărul în vârstă de 16 ani pe care l-a întâlnit la Liceul tehnologic unde ambii învaţa.

Elev, 16 ani: "Am fost la şcoală în ultima săptămână şi săptămâna asta am fost la analize, pentru protecţia muncii, şi de marţi sunt izolat."

De altfel, toţi cei 18 colegi ai băiatului au fost testaţi şi sunt izolaţi la domiciliu.

Nelu, Tătaru, secretar de stat în ministerul Sănătății: "Colegul de bancă al acestui băiat s-a prezentat singur la unitatea de primire urgente la Boli Infecţioase, va fi monitorizat, după testare probabil va fi externat."

Liliana Oneț, prefectul județului Timiș: "Deocamdată nu avem indicaţii de la cei de la DSP pentru închiderea şcolii. O să vedem cu evoluează lucrurile."

Băiatul de 16 ani rămâne internat mai ales că a fost suspus ieri unui nou test care a ieşit pozitiv, deşi nu are niciun simptom. Spune că se simte bine şi a transmis prin videotelefon imagini din locul în care este în carantină.

Elev, 16 ani: "Am aici dezinfectant, uşa e încuiată. Uitaţi aici e încuiată. Am aici şampon."

Elev, 16 ani: "Stau toată ziua, nu vine nimeni la mine. Au venit doar azi-dimineaţă, mi-au luat analize, mi-au spus că o să vină la mine, să nu mă sperii."

Pe de altă parte, unchiul băiatului a fost testat din nou în această dimineaţă, pentru a treia oară. Are deja două rezultate negative, iar Grupul de Comunicare Strategică a transmis că a fost declarat vindecat. Iar dacă şi acest ultim test se va dovedi negativ, astăzi bărbatul ar putea fi externat.

Femeia de 38 de ani lângă care a stat el în avion, când s-a întors din Italia, şi fost şi ea testată din nou.

Rezultatul a fost negativ şi, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, a fost declarată vindecată. Dar, deocamdată, şi ea rămâne internată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO