Codul Penal a fost modificat de Guvern. Pedepse mai mari pentru piraterie si fraude pe Internet

18-05-2016 19:31

Violatorii si agresorii de minori vor sta mai multi ani in spatele gratiilor. Se maresc pedepsele si pentru furturi, inselaciuni sau fraude financiare si informatice.

Daca pagubele produse in urma acestor infractiuni depasesc 2 milioane de lei, numarul anilor de inchisoare creste cu 50 la suta. Modificarile la Codul Penal au fost aprobate astazi prin ordonanta de urgenta.

Pedeapsa pentru viol este intre 3 si 10 ani de inchisoare. Iar in cazul victimelor sub 16 ani, este intre 5 si 12 ani. De acum incolo aceasta pedeapsa majorata se extinde in cazul tutor minorilor agresati sexual.

In plus, vor fi pedepsiti cu inchisoarea si cei care incearca sa comita un act sexual cu un minor. Adica se pedepseste tentativa.

De asemenea, se vor pedepsi si tentativele infractiunilor de sclavie, trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism sau folosirea serviciilor unor persoane exploatate.

A fost introdusa si pedeapsa cu inchisoare pentru cei care indeamna sau recruteaza minori sa particpe la spectacole pornografice. Guvernul a inasprit mai multe pedepse.

Tot prin ordonanta de urgenta, pedepsele pentru furt, inselaciune, piraterie, frauda informatica sau financiara se vor majora cu 50%, daca infractiunile produc consecinte deosebit de grave. Vorbim de situatiile in care prejudiciul depaseste 2 milioane de lei.


VIDEO PROTVPLUS.RO