CNA a redus din nou licenta OTV. Televiziunea trebuie sa se inchida luna viitoare

Ultimul update: Luni 27 August 2012 16:33
Data publicarii: Marti 24 Aprilie 2012 17:50
Categorie: Actualitate
CNA

CNA a continuat, marti, reducerea licentei OTV, pentru ca televiziunea difuzeaza continuu publicitate politica la Partidul Poporului Dan Diaconescu, in afara perioadei de campanie electorala.

Postul mai poate emite doar pana la 29 mai.

 Sirul de sanctiuni de injumatatire a licentei audiovizuale a OTV aplicate in ultima luna de Consiliul National al Audiovizualului (CNA) - fara precedent in istoria Consiliului - a culminat in sedinta de marti cu o noua propunere de injumatatire (reducere cu 36 de zile, pana la data de 29 mai) a licentei televiziunii lui Dan Diaconescu, facuta de Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA. Propunerea a fost adoptata cu sapte voturi "pentru" (Gelu Trandafir, Valentin-Alexandru Jucan, Narcisa Iorga, Ioan Onisei, Rasvan Popescu, Christian Mititelu si Cristina Trepcea) si unul "impotriva" (Constantin Dutu).

"Noi nu desfiintam postul, doar aplicam legea", a spus si Cristina Trepcea, membru al CNA. Sanctiunea a vizat mai multe emisiuni difuzate pe OTV in perioada 12 - 19 aprilie. In aceasta perioada, pe OTV au fost transmise, sub diferite forme, mesaje de publicitate politica pentru "viitorul presedinte al Romaniei" Dan Diaconescu, dar si pentru formatiunea politica pe care acesta o conduce - Partidul Poporului.

Decizia de sanctionare a OTV cu injumatatirea perioadei licentei televiziunii a fost aplicata in baza articolului 95 din Legea audiovizualului. Licenta audiovizuala a OTV ar fi expirat pe 28 septembrie 2012, dupa ce, pe 27 martie, CNA hotarase deja injumatatirea licentei OTV (care ar fi expirat in mod normal pe 1 aprilie 2013).

In data de 10 aprilie, CNA a decis, insa, din nou injumatatirea licentei, pentru ca Dan Diaconescu a continuat sa isi faca publicitate politica, astfel ca televiziunea mai putea emite pana pe 4 iulie.

Acum, in urma noii decizii a CNA, televiziunea lui Dan Diaconescu mai poate emite pana pe 29 mai. Ulterior, daca doreste ca OTV sa mai poata emite, Dan Diaconescu trebuie sa solicite CNA o noua licenta audiovizuala.

CNA a stabilit aceasta sanctiune drastica - de injumatatire a licentei deja injumatatite a OTV - dupa ce, in ultimul an, tot pentru difuzarea de publicitate politica in afara campaniei electorale, Consiliul a aplicat OTV urmatoarele sanctiuni: o somatie publica, o amenda de 5.000 de lei, una de 10.000 de lei, una de 50.000 de lei, doua de 100.000 de lei.

Aceste amenzi au fost urmate de o decizie de intrerupere a emisiei obisnuite a OTV pentru 10 minute, intre orele 19.00 - 19.10 (stabilita de CNA pe 4 octombrie 2011), o alta decizie de intrerupere a emisiei televiziunii lui Dan Diaconescu, tot pentru 10 minute, in acelasi interval orar (aplicata de CNA pe 19 ianuarie 2012), dar si o decizie de intrerupere a emisiei OTV pentru trei ore, intre orele 18.00 - 21.00 (stabilita de CNA pe 15 martie).

Prezent la sedinta CNA din 27 martie, Dan Diaconescu, patronul televiziunii OTV si realizator al emisiunii "Dan Diaconescu Direct", a spus ca nu a facut publicitate politica in emisiunile sale. "Nu sunt membru in PPDD, nu am nicio functie in PPDD. In emisiunile mele au fost prezenti si alti reprezentanti ai altor partide", a spus Dan Diaconescu.

Acesta a precizat ca el da doar numele acestui partid PPDD. "Nu am nicio legatura directa in acte si nu pot fi invocat intr-un asemenea raport (raportul de monitorizare al CNA, n.r.)", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca problemele pe care le are cu CNA vin ca urmare a "luptei" pe care o are cu Traian Basescu, dar si ca urmare a faptului ca membrii CNA sunt reprezentantii unor partide politice.

Ulterior, OTV a anuntat CNA ca a atacat in instanta decizia de injumatatire a licentei sale, fapt pentru care este de asteptat si ca noua decizie a CNA sa fie atacata in instanta. Pe de alta parte, Dan Diaconescu mai detine o televiziune - Direct Digital TV (DDTV).

Pana la momentul difuzarii acestei stiri, Dan Diaconescu nu a putut fi contactat de MEDIAFAX pentru a comenta noua decizie a CNA.

Dan Diaconescu Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer
CNA Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

VIDEO. Cea mai veche meserie din lume ar putea sa dispara. Cine va lua locul prostituatelor
VIDEO. Cea mai veche meserie din lume ar putea sa dispara. Cine va lua locul prostituatelor
Cati bani face Facebook de pe urma ta. Analiza documentelor financiare oficiale
Cati bani face Facebook de pe urma ta. Analiza documentelor financiare oficiale
Un rezervor URIAS de apa potabila se afla sub Africa, unde milioane de oameni sufera de sete
Un rezervor URIAS de apa potabila se afla sub Africa, unde milioane de oameni sufera de sete
VIDEO PROTVPLUS.RO
Iohannis si Dragnea
Iohannis, aluzie la problemele lui Dragnea: "Nu cred că s-a dus ăsta la un spital public"
Iohannis, despre "autostrada" începută în ziua protestului #şîeu. "Ne facem că facem"
Pistă de biciclete din Bucureşti, virală în Europa. Detaliul care i-a şocat pe olandezi
Muncitor, la un pas să fie strivit între un utilaj și pereții unei gropi din asfalt
Sentința primită de un tânăr care și-a ucis unchiul pentru 30 de lei
Gripa continuă să facă victime în România. Numărul deceselor a ajuns la 178
accident Răducăneni, Iași - 11
Impact devastator între două TIR-uri și un camion, în Iași. GALERIE FOTO
Mesajul ”Bine ați venit”, pus pe tavanul de la ”Plecări” din Aeroportul Otopeni
Fermieri dintr-o comună bihoreană, nemulțumiți de taxa pe hectar. Explicația primarului
7 iepe de rasă, furate din herghelie, la Huedin. Proprietarii se tem să nu ajungă la abator
Motivul pentru care orașul Pitești a rămas fără primar: "Plătesc tribut prostiei mele"
Accident grav în Sibiu. Victima a fost târâtă câţiva metri de un TIR, detaliile sunt şocante