Circuitul financiar fictiv cu care Mitica Dragomir i-ar fi pacalit pe actionarii LPF. Detalii din ancheta

Ultima actualizare: 12-04-2014 00:16

Mitica Dragomir i-a pacalit pe fata pe actionarii Ligii Profesioniste de Fotbal sa semneze de bunavoie pentru plata a 3 milioane de euro, sub forma de comision. Banii au ajuns apoi in buzunarele lui.

Cu aceasta varianta s-au prezentat procurorii in fata judecatorilor atunci cand au cerut ca Dragomir sa fie arestat preventiv. Acum il acuza ca a pus la cale un circuit financiar fictiv, astfel incat toata lumea sa creada ca firma condusa de un prieten de-al lui a reusit sa negocieze contractul privind drepturile de difuzare ale unor meciuri din Liga I. In realitate, intermedierea nu a avut loc niciodata.

Procurorii il acuza pe Dumitru Dragomir ca i-a pacalit pe ceilalti actionari de la Liga sa aprobe plata comisionului de 2,8 milioane de euro catre intermediarul Mihai Corbu.

In realitate, nu ar fi avut loc nicio mijlocire, spun anchetatorii, care sunt convinsi ca Dragomir a luat banii.

Procurorii au si un scenariu: Mitica Dragomir l-a imputernicit pe Mihai Corbu sa intermedieze vanzarea drepturilor de televizare, pret de contract 43 de milioane de euro, fara ca inainte sa obtina acordul actionarilor Ligii.

Patru zile mai tarziu, Dragomir convoaca Adunarea Generala Extraordinara a LPF si propune scoaterea la vanzare a sezoanelor fotbalistice 2011-2014. Pretul anuntat este de 45 de milioane de euro, cu 2 milioane mai mult. Iar vanzarea se anunta pe site. Cu toate acestea, s-ar fi falsificat documentele sedintei cu actionarii.

"In procesul-verbal de sedinţă semnat exclusiv de inculpatul Dragomir Dumitru si avocatul LPF se mentioneaza ca 's-a hotarat' apelarea la un intermediar pentru vanzarea drepturilor de televizare; dar din inregistrarea audio-video a sedintei mentionate rezulta ca aspectul apelarii la un intermediar nu a fost pus in discutie", spun procurorii.

Punct final, drepturile de televizare sunt vandute direct unei televiziuni, iar Corbu primeste comisionul de 5% - adica 2,8 milioane de euro, cu toate ca n-ar fi facut nimic.

Dumitru Dragomir este acuzat de evaziune fiscala, delapidare si spalare de bani. Acuzatiile nu au fost suficiente, iar procurorii nu au obtinut un mandat de arestare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO