Ciocolată Rom, rechemată de la vânzare în Italia. Care este explicația

Ultima actualizare: 05-01-2021 12:59
Ciocolată Rom rechemată de la vânzare în Italia. Care este explicația autorităților
Kandia

Autoritățile italiene au rechemat de la vânzare o cantitate nespecificată de ciocolată Rom și au notificat producătorul din România cu privire la motivele care au stat la baza acestei decizii.

Ministerul Sănătății din Italia a retras de la comercializare un lot de ciocolată Rom pentru că batoanele scoase la vânzare de o societate comercială nu aveau tipărite pe ambalaj și informațiile complete în limba italiană, ci doar în română şi maghiară.

Decizia luată pe 23 decembrie 2020 a fost publicată pe site-ul ministerului pe 30 decembrie, unde se specifică și faptul că a fost notificat producătorul din România al ciocolatei, compania Kandia.

Potrivit documentației publicate de Ministerul Sănătății din Italia este vorba despre batoane Rom de 30 de grame, fără a se specifica însă și cantitatea retrasă de la comercializare.

 

Precizările Kandia Dulce România despre situația din Italia

 

Producătorul Kandia a precizat pentru Știrile PRO TV că toate ciocolatele Rom pe care le exportă în Italia sunt marcate corespunzător, potrivit legislației în vigoare, iar batoanele oprite de la comercializare erau luate, cel mai probabil, direct din România.

Kandia Dulce exportă produsele dulci îndrăgite de români, pe teritoriul Italiei, prin doi parteneri comerciali care distribuie aceste produse în nume propriu pe piață italiană. Toate produsele noastre destinate piețelor de export, inclusiv Italiei, sunt etichetate corespunzător cu informații complete despre produs. În urma verificărilor derulate prin partenerii noștri comerciali din Italia, am constatat că produsele ROM la care face referire presa italiană nu sunt dintre loturile de produse exportate de către Kandia Dulce pentru comercializare în Italia. Este posibil ca aceste produse să fi fost achiziționate de diverși operatori comerciali italieni de pe piața din România și nu implică Kandia Dulce în niciun fel. Operatorii comerciali care pun pe piață produse achiziționate în mod independent au obligația etichetării corespunzătoare a acestora. Vă garantăm că toate produsele ROM sunt produse sigure, de cea mai buna calitate și sunt îndrăgite de românii din întreaga lume”, a transmis Kandia Dulce România pentru Știrile PRO TV.

Rom este cea mai vândută și mai cunoscută ciocolată din România, a cărei fabricare a început în urmă cu mai bine de 50 de ani, păstrând același ambalaj încă de la început. 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO