Cine le-a filmat pe cele 4 adolescente care au bătut și umilit o minoră în Târgu Jiu

Ultima actualizare: 08-09-2020 07:49

Un nou caz de violenţă între adolescenţi a creat revoltă pe reţelele sociale. Imaginile şocante arată cum o elevă de 13 ani este bătută şi umilită de alte fete, unele dintre ele prietene cu victima.

Totul s-a întâmplat la Târgu Jiu, iar una dintre agresoare a fost reţinută. Până în acest moment, părinţii bătăuşelor au fost amendaţi cu 500 de lei

Un băiat a filmat întregul incident, fără a interveni

 

Imaginile cu cele patru fete, şi ele minore, care o lovesc pe adolescentă de 13 ani au devenit imediat virale în mediul on-line. Victima lor a fost umilită timp de mai multe minute, de fata fiind şi un băiat. Acesta a înregistrat aproape tot incidentul şi de abia la final spune că nu e în regulă ce s-a întâmplat. Culmea este ca fata bătută era prietenă cu două dintre agresoarele sale şi se cunoşteau de ani buni. Acasă tânăra nu a povestit nimic până la apariţia imaginilor.

Lidia Bârsanu – psiholog DGASPC Gorj: „Tatăl a spus că nu a sesizat modificări de natura emoţională la cea mică, în schimb, fata a spus că nu a adus la cunoştinţa nimănui despre ceea ce s-a petrecut. Două dintre fete erau prietene, se ştiu de ceva timp, au petrecut mult timp împreună.”

De abia după ce imaginile au apărut în mediul on-line, autorităţile au intrat pe fir şi au deschis mai multe anchete pentru a stabili ce s-a întâmplat. Agresoarele au avut de dat explicaţii în fața poliţiştilor şi a asistenţilor de la Protecţia Copilului.

Minodora Sucea, purtător de cuvânt DGASPC Gorj: „În această dimineaţă, la nivelul instituţiei noastre, s a format o echipă multidisciplinara alcătuită din psiholog, consilier juridic şi asistent social, care a demarat o anchetă de evaluare a situaţiei socio profesionale familiale la domiciliul tuturor minorelor implicate în acest incident. În funcţie de evaluările la faţa locului se vor stabili măsurile legale care se impun.”

Victor Tuhasu, purtător de cuvânt IPJ Gorj: Din cercetările efectuate a reieşit ca 4 tinere cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani din municipiul Târgu Jiu ar fi exercitt acte de violenţă asupra unei tinere de 13 ani din Târgu Jiu. În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările.

Incidentul de la Târgu Jiu are loc cu doar câteva zile înainte de începerea anului şcolar.

Lidia Bârsanu, psiholog DGASPC Gorj: "Aici ar trebui să intervină atât cadrele didactice, cât şi părinţii, să fie mult mai atenţi şi practic ceea ce s a întâmplat cu cele 5 minore ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toţi părinţii şi nu numai, şi pentru minori şi cadre didactice şi noi toţi, să facem ceva constructiv să evităm pe viitor astfel de evenimente."

Cele patru tinere care au agresat-o pe fată sunt anchetate pentru lovire şi alte violențe. Pentru că una dintre ele i-a luat victimei o haină e posibil ca aceasta să fie acuzată şi de tâlhărie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO