Cine e in spatele anuntului care ofera bani tigancilor pentru sterilizare: "Promoveaza fascismul"

Ultima actualizare: 17-01-2013 07:12

Procurorii din Timisoara au ajuns astazi la unul dintre indivizii aflati in spatele anuntului prin care li se ofereau 300 de lei tigancilor care se sterilizeaza.

Liderul Gruparii Nationalistilor a fost dus la audieri. Pentru prinderea sa, procurorii au fost ajutati si de Serviciul Roman de Informatii. Anchetatorii il acuza ca a promovat ideologia fascista.

Procurorii au ajuns astazi la unul dintre reprezentantii asociatiei Nationalistii Autonomi 88. Prin intermediul unui blog acestia au postat pe internet un anunt considerat extremist.

300 de lei, adica exact contravaloarea operatiei, ar fi urmat sa primeasca fiecare femeie de etnie rroma, daca ar fi venit cu dovada ca a fost sterilizata si nu mai poate face copii. In cele 5 zile cat "oferta" a figurat pe blog, nicio femeie nu a venit sa ceara acesti bani. Apoi, pe fir au intrat procurorii.

Din casa barbatului anchetatorii au ridicat mai multe carti, dar si o unitate de calculator care va fi supusa in zilele urmatoare unei perchezitii informatice.

Intr-un interviu acordat Stirilor ProTV, membrii gruparii au explicat anuntul lor. Ei sustin ca "initiativa de a recompensa femeile care se sterilizeaza apartine unui sponsor particular, care din motive evidente doreste sa ramana anonim. Unul dintre copiii sai a fost desfigurat de o banda de tigani pentru ca nu s-a lasat talharit. Am contribuit si noi dupa posibilitati, fiecare cu un minim de 300 de lei."

Procurorii incearca sa afle daca mai sunt si alte persoane implicate in acest caz. Principalul suspect, in varsta de 36 de ani, este cercetat in stare de libertate. Daca va fi gasit vinovat, poate fi condamnat la 5 ani de inchisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO