Cinci focare de COVID-19 active în Vrancea, dintre care două la Spitalul Focşani

Încă un focar de Covid-19 în București: zeci de pacienți și cadre medicale, infectate
Getty

Cinci focare de COVID-19 active se înregistrează, în prezent, în judeţul Vrancea, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) "Sf. Pantelimon" Focşani, în secţiile de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, potrivit DSP Vrancea.

"În prezent, la nivelul judeţului Vrancea se înregistrează cinci focare active de COVID-19. Două focare se manifestă la SJU Focşani, unul la o primărie din judeţ, altul la o societate comercială şi un focar la un ocol silvic", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, în cursul zilei de miercuri, măsurile de prevenţie au fost suplimentate pentru a facilita anchetele epidemiologice desfăşurate de DSP.

"Pe lângă măsurile de prevenţie arhicunoscute, chiar astăzi (miercuri n.r.), în cadrul grupului de consultare de pe lângă CJSU, a venit propunerea ca în fiecare instituţie să se facă zilnic un rezumat al triajului epidemiologic, pentru a ne asigura că se face acel triaj. Să existe un raport zilnic referitor la numărul de persoane care sunt la serviciu, numărul de persoane care vin în instituţie pentru diverse treburi, al celor aflaţi în concediu medical sau concediu de odihnă, astfel încât, în situaţia în care avem nevoie de informaţii din urmă, să se poată face un control încrucişat al informaţiilor între DSP şi instituţia respectivă. Tot acolo se vor consemna şi cazurile care ies din normă, respectiv persoane cu temperatură ridicată sau simptome, şi ce măsuri s-au luat. Acest procesul verbal al triajului zilnic va fi îndosariat la instituţia respectivă şi va fi trimis lunar către DSP, pentru a găsi mai uşor cazurile de contact direct şi pentru a putea creiona clar link-ul epidemiologic al cazului respectiv", a declarat, pentru AGERPRES, Gheorghiţă Berbece.

El susţine că focarele de la Spitalul Judeţean Focşani "nu depăşesc media" şi că epidemiologul unităţii medicale trebuie să ia măsurile care se impun pentru a limita infectarea ulterioară.

Citește și
Focar de COVID-19 la spitalul din Buzău. 7 cadre medicale de la ATI, infectate
Focar de COVID-19 la spitalul din Buzău. 7 cadre medicale de la ATI, infectate

"La spitalul din Focşani, sunt nişte probleme, dar ele nu depăşesc media. Spitalul are şi epidemiolog care poate să facă ancheta epidemiologică, şi trebuie să o facă, şi sper să o fi făcut la timp, şi să dispună măsurile care se impun, respectiv testarea cadrelor medicale, revizuirea circuitelor, identificare cauzelor care au dus la acele infectări, astfel încât să scadă numărul infectaţilor în zonă", a precizat Berbece.

Miercuri, în Vrancea au fost raportate 32 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 1.859.

Citește și...
Focar de COVID-19 la spitalul din Timișoara. 9 cadre medicale și 10 pacienți, infectați cu coronavirus
Focar de COVID-19 la spitalul din Timișoara. 9 cadre medicale și 10 pacienți, infectați cu coronavirus

9 cadre medicale și 10 pacienți au fost confirmați, marți seară, cu COVID-19, la Spitalul Județean din Timișoara.

Focar de COVID-19 la spitalul din Buzău. 7 cadre medicale de la ATI, infectate
Focar de COVID-19 la spitalul din Buzău. 7 cadre medicale de la ATI, infectate

Şapte cadre medicale de la Spitalul Judeţean Buzău, din Secţia de Terapie Intensivă, au fost diagnosticate cu Covid 19, Direcţia de Sănătate Publică declarând focar de boală.

Recomandări
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut
Ce salariu vor încasa primarii și viceprimarii după noua majorare salarială. Edilul unui municipiu va avea 20.700 lei brut

Sub pretextul că repară o mare nedreptate, parlamentarii puterii au majorat marți salariile primarilor şi viceprimarilor.

Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de
Premierul danez: Scurgerile inexplicabile de gaze naturale din Nord Stream 1 şi 2, cauzate de "acte deliberate"

Scurgeri inexplicabile de gaze naturale din gazoductele Nord Stream 1 şi 2, la Marea Baltică, sunt cauzate de "acte deliberate" şi nu de un "accident”, a declarat, marţi seară, premierul danez, scrie AFP.

 

Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev:
Rezultatele referendumurilor din Ucraina. Pro-rușii revendică victoria. Medvedev: "Bine aţi venit acasă, în Rusia!"

Autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat marţi seară victoria la referendumurile ilegitime de anexare a acestor teritorii la Rusia, transmite AFP.