Cimitir de lângă Bucureşti, profanat. Ce a găsit Poliţia în morminte

Ultima actualizare: 14-05-2020 17:36

Anchetă de proporții la Brănești, în imediata vecinătate a Capitalei.

Mai multe morminte din cimitirul comunității au fost profanate și, după cum bănuiesc rudele celor îngropați, golite de lucruri de valoare.

Macabra descoperire a fost făcută miercuri, absolut întâmplător, de ruda unui decedat, care a observat ceva în neregulă la cavou. Astfel, și-a dat seama că cineva a umblat acolo, a alertat imediat autoritățile și așa s-a descoperit că cel puțin 14 morminte ar fi fost profanate.

S-a demarat o amplă anchetă penală. La Cimititrul Ortodox din Brănești au ajuns criminaliștii, pentru a încerca să strângă dovezi, să afle cine ar fi putut să comită o asemenea faptă.

Oamenii au fost îngroziți când au aflat că cineva a îndrăznit să le distrugă aceste morminte, să deranjeze liniștea celor trecuți în neființă.

Există bănuiala că aceste atacuri asupra mormintelor ar fi avut un scop și mai perfid, acela de a goli sicriele de bunuri de valoare cu care cei decedați au fost înmormântați.

Deocamdată, în mod oficial nu este făcută o identificare clară, un inventar al întregii pagube, pentru că cei care suferă de pe urma acestor profanatori nu au fost lăsați să se apropie foarte mult și nici nu au putut sa vadă ce anume s-a întâmplat acolo.

Există și bănuiala că șansele ca cei care au profanat aceste morminte să fie totuși identificați, prinși și trași la răspundere cât mai curând posibil, pentru că în unele dintre aceste cavouri, pe care profanatorii le-au acoperit la un moment dat în încercarea de a-și ascunde urmele, ar fi abandonat lucruri posibile personale.

Anchetatorii bănuiesc că cei care au profanat mormintele au acționat sistematic doar pe timpul nopții, ca să nu fie văzuți și auziți. Cel mai probabil au intrat pe un drum situat în spatele cimitirului. 

Enoriașii ale căror rude sunt înhumate în acest cimitir bănuiesc că mormintele au fost profanate într-o perioadă mai lungă de timp, dar nu bagă mâna în foc că suspecții nu sunt din zonă, poate chiar dintre cei care au revenit în țară în ultimele luni.

Reporter: „Cine ar fi putut?”

Femeie: „Nu știu, ăștia care au venit. Au lăsat mașina peste calea ferată.”

În unele cavouri au fost găsite brichete și o lampă solară.

Oficialii Poliției Ilfov care se ocupă de cercetarea acestui caz nu au făcut referiri publice la evoluția acestei anchete sau la faptul că ar exista sau nu un cerc de bănuit.

Pentru profanare de morminte, pedepasa poate ajunge până la trei ani de închisoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO