Cersetori romani, folositi de traficanti drept carausi de cocaina. "Aduceau droguri si in vagin"

Ultima actualizare: 31-10-2012 00:04

Mirajul banilor este ametitor pentru oricine, insa cei cu adevarat disperati sunt capabili de orice. A fost si cazul unor cersetori din Brasov care au acceptat sa fie carausi de droguri.

Dealerii, niste nigerieni, le-au dat bani sa joace rolul unor turisti care calatoresc in America de Sud. Le-au platit vacante de 5 stele, pentru ca la intoarcere sa aduca marfa, in special cocaina, pentru consumatorii din Europa. Ofiterii de la combaterea Crimei Organizate au reusit sa puna capat retelei si au prins 22 de suspecti.

In Gara Brasov incepe povestea. Acum un an, primii carausi de droguri erau muritori de foame, vagabonzi pripasiti prin canale si pasaje subterane. N-au stat pe ganduri cand traficantii le-au promis ca se vor imbogati peste noapte.

Si, intr-adevar, in doar cateva luni oamenii fara adapost petreceau ca niste nababi pe plajele insorite ale Braziliei si Columbiei, ba chiar se plimbau prin marile capitale ale Europei.

Era esential ca in aceste sejururi sa se poarte ca niste turisti adevarati. De altfel cei mai multi dintre ei si-au intrat repede in rol. Aveau conturi pe retelele de socializate si chiar au postat fotografii cu ei la hotel sau la plaja.

Insa, cand se termina distractia incepea misiunea cu adevarat. Capii retelei, niste nigerieni stabiliti in Olanda aveau grija sa le aduca marfa, mai exact cocaina.

Mafiotii le aduceau capsule de cocaina la 10 grame bucata si acestia inghiteau cat puteau, recordul fiind aproximativ 1,5kg.

La un singur transport, un caraus primea si 3.500 de euro, in functie de cantitatea la care se inhama.

Cantitatile pe care le transportau se cifreaza undeva intre 450 si 500 de grame per transport, bineinteles existau si cateva exceptii, unii dintre ei considerati recordmeni si de catre cetatenii nigerieni, spune unul dintre avocati.

Erau femei care foloseau atat metoda inghitirii, cat si introducerea in vagin a unei cantitati de cocaina pentru a cara cat mai mult si a beneficia de o suma cat mai mare, spun politistii.

Ofiterii de la crima organizata din Brasov i-au monitorizat pe traficanti timp de un an. In colaborare cu partenerii straini au reusit sa-i prinda in Spania, Anglia si Germania pe 5 dintre carausi care se intorceau acasa din Brazilia.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO