Ceremonii în memoria militarului mort în Afganistan. „Și-a îndeplinit misiunea cu onoare”

06-09-2019 10:50


Explozie la Kabul

Militarul Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan, care și-a pierdut viața în atentatul terorist din Kabul, a fost decorat post-mortem de președintele Klaus Iohannis.

 

„Astfel, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru devotamentul excepţional şi spiritul de sacrificiu de care a dat dovada în timpul executării unei misiuni în Teatrul de Operaţii din Afganistan, făcându-şi datoria cu preţul vieţii, preşedintele României a conferit post-mortem Ordinul Naţional „Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război, sublocotenentului Polschi Alexandru Ciprian-Ştefan", informează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, ceremonii de comemorare au avut loc, vineri, în toate unităţile militare din ţară şi din teatrele de operaţii, conform News.ro.

Buzoianul Ciprian Ştefan Polschi, în vârstă de 38 de ani, a murit joi în atacul terorist de la Kabul. La unitatea militară 01847 din Crâng, foştii săi camarazi au ţinut un moment de reculegere şi au vorbit despre cariera lui.

„Și-a îndeplinit cu dem„nitate şi onoare misiunea, fiind apreciat de colegi, şefi şi parteneri de coaliţe. Nu era la prima sa misiune, fiind, de asemnenea, plecat în 2016 şi 2018. Pe timpul misiunilor, a manifestat un deosebit interes pentru pregatirea profesională”, a declarat locotenent colonel Mihai Buzatu, locţiitor al comandantului UM 01847, Batalion 52 Operaţii Speciale.

Buzoianul Ciprian Ştefan Polschi, ucis joi în Afganistan, a fost avansat sublocotenent şi decorat de preşedintele Klaus Iohannis cu Ordinul Naţional „Steaua României", în grad de cavaler cu însemne pentru război.

Ciprian Ştefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit şi avea 2 copii de 9 şi respectiv 11 ani.

Militarul, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa ca urmare a exploziei unei maşini-capcană, în apropiere de Green Zone din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO