ANIMATIE GRAFICA. 12 persoane au fost ranite dupa ce un tramvai a fost lovit in plin de un troleibuz

28-08-2014 11:29

In Cluj, un troleibuz a izbit in plin un tramvai care a deraiat. Opt persoane, aflate in cele doua vehicule, au fost ranite. Din primele cercetari, de vina pentru accident este soferul troleibuzului, care nu a acordat prioritate tramvaiului.

UPDATE 19:00 Martorii au auzit un scrasnet puternic de frane, intarit de urletele pasagerilor. In scurt timp, au aparut ambulantele cu sirenele pornite.

"Cum a intrat in tramvai, brusc, am cazut una peste alta. Doamna, batrana, era cel mai jos si noi toti am cazut peste dansa. M-am speriat si m-am lovit aici la cap", a spus o pasagera.

"Troleul nu a acordat prioritate! Din balans si din soc, fiind in spate la tramvai, a avut recul si am scapat din mana bara si m-am lovit la coaste", a spus un alt pasager.

"Asa o zguduitura mare a fost ca nu am mai stiu ce se intampla. Cand am auzit bubuitura mare dintr-o data am cazut pe usa de la tramvai. Era o doamna careia ii curgea sangele pe aicea. Ne-am speriat foarte tare si noroc ca m-am tinut de bara ca altfel am cazut acolo pe spate", a spus o femeie.

Accident de tramvai in Cluj

Accidentul s-a petrecut putin dupa ora 10:00, in zona Podului Calvaria din cartierul Manastur. Din fericire, in cele doua mijloace de transport in comun nu se aflau in total decat 20 de calatori. 12 persoane au fost ranite in urma accidentului.

Soferul troleizbulului, spun martorii, a ignorat indicatorul "stop", care ii cerea sa astepte la trecerea tramvaiului, iar masina condusa de el a ajuns pe sine. A urmat un impact puternic, care a proiectat tramvaiul la trei metri distanta.

La fata locului au ajuns in cateva minute trei ambulante, care le-au acordat ranitilor - sapte pasageri si soferul troleizbuzului - primul ajutor, dupa care i-au transportat la spital. Din fericire, toti au suferit rani minore.

Andrei Biris, purtatorul de cuvant al ISU Cluj: "Am intervenit cu echipajele de la descarcerare, plus ambulante SMURD, pentru degajarea victimelor din cele doua masini."

Tramvaiul a fost ridicat de pe sosea, cu ajutorul unui utilaj special, astfel ca circulatia in zona, blocata timp de doua ore, a fost degajata.
 

Tags: accident, cluj,


VIDEO PROTVPLUS.RO