Doi români repatriați din China au ieșit din carantină. Firea: „Sunt sănătoși”


Ultimul update: Luni 24 Februarie 2020 15:24
Data publicarii: Luni 24 Februarie 2020 14:19
Categorie: Stiri actuale
coronavirus

Cei doi români întorşi din China, care au fost izolaţi 14 zile în clădirea pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei, sunt sănătoşi, a anunţat luni primarul general Gabriela Firea.

Şi ceilalţi 6 români veniţi de pe vasul de croazieră ''Diamond Princess'' se află în acelaşi centru şi deocamdată nu prezintă simptome de îmbolnăvire, a precizat Firea.

''Veste bună! Cei doi români întorşi din China, care au fost izolaţi 14 zile în clădirea pusă la dispoziţie de Primăria Capitalei, sunt sănătoşi. Să sperăm că şi ceilalţi 6 (o femeie şi cinci bărbaţi), veniţi de pe vasul de croazieră, care sunt acum la izolare, vor fi la fel. Deocamdată, nu au simptome'', a scris Firea pe Facebook.

Pe 9 februarie, doi cetăţeni români aflaţi în oraşul Yichang, provincia Hubei, din Republica Populară Chineză, au revenit în ţară.

Pe 22 februarie, şase cetăţeni români de pe vasul "Diamond Princess" au fost repatriaţi cu o aeronavă specială a Ministerului Apărării Naţionale, care a aterizat la baza aeriană 90 din Bucureşti.

Şeful DSU, Raed Arafat, a anunţat la acea dată că toţi cei şase vor intra în carantină pentru două săptămâni "într-un loc sigur" şi vor fi duşi la spital în caz că apar simptome de boală. De asemenea, el a mai precizat că ei vor fi din nou testaţi pentru infecţia cu COVID-19 (coronavirus) la finalul perioadei de carantină, înainte de a fi lăsaţi să meargă acasă.

 

 

Rafila: Nu există niciun caz de coronovirus confirmat în România

 

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a subliniat luni că nu există niciun caz de coronovirus confirmat în România.

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii va verifica dacă direcţiile de sănătate publică asigură procedurile de prevenire 24 de ore din 24 la toate punctele de frontieră.

Comitetul de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu coronavirus s-a reunit luni la sediul Ministerului Sănătăţii.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO