Cei 2900 de suporteri unguri au pornit in liniste spre casa dupa infrangerea de pe National Arena


Ultimul update: Marti 10 Septembrie 2013 06:56
Data publicarii: Sambata 07 Septembrie 2013 07:21
Categorie: Stiri actuale

Dupa un meci in care atmosfera a fost fierbinte, la propriu, pe stadion, spiritele s-au linistit brusc la final. Cu capul plecat in fata Romaniei, suporterii maghiari si-au plans in pumni infrangerea si au pornit in liniste spre casa.

Nimeni nu se astepta la o asemenea atitudine, iar autoritatile romane si-au luat din vreme masuri drastice de siguranta.

Toate strazile din Bucuresti au fost intesate de echipaje de politie, iar jandarmeria a lansat trupe de interventie, tunuri cu apa si garduri metalice de protectie peste tot in jurul stadionului.

Peste 3400 de politisti si peste 1.000 de jandarmi au fost mobilizati pe strazi dupa terminarea meciului. Suporterii maghiari au iesit de pe stadion in grupuri restranse, paziti incontinuu de jandarmi si condusi la autocare. Pana la Gara de Nord au fost escortati de fortele de ordine, astfel incat pe traseu sa nu existe incidente.

Pana si cei mai violenti suporteri maghiari s-au transformat in niste mielusei si asta din doua motive: in primul rand, Romania a ingenunchiat cu 3 la 0 Ungaria, iar pe de alta parte autoritatile romane au aratat fermitate.

Cei 2900 de suporteri unguri au fost monitorizati pe tot parcursul traseului, pana la Gara de Nord. Avand in vedere violentele de vineri, jandarmii au format cordoane pana la trenul cu care suporterii au plecat si au fost pregatiti sa intervina in forta in orice moment. Dar n-a existat motiv.

ROMANIA - UNGARIA 3-0. Singura veste proasta a serii: Turcia a facut spectacol cu Andorra
ROMANIA - UNGARIA. Primele reactii dupa victoria la scor a nationalei:
VIDEO PROTVPLUS.RO