Cea mai mare chirie la RA-APPS: 27.000 €/luna. Cine sunt cei mai avantajati de contractele cu statul

Ultima actualizare: 20-01-2013 07:06
Cea mai mare chirie la RA-APPS: 27.000 €/luna. C...
Interviul exclusiv acordat de Ion Tiriac pentru St...

Lista celor 484 de persoane care stau in casele statului ridica multe intrebari si ofera putine raspunsuri. Din datele publicate de guvern, aflam ca unii titulari de contract platesc doar 83 de lei pentru o garsoniera sau 120 de lei pentru 3 camere.

In Galeria VIDEO gasiti integral interviul acordat de Ion Tiriac pentru Stirile ProTV.

In acelasi timp, omul de afaceri Ion Tiriac vireaza luna de luna in conturile guvernului 27.000 de euro.

Cea mai mare chirie la RA-APPS o plateste Ion Tiriac - 27.000 de euro pe luna pentru o proprietate gard in gard cu Vila Lac 1, unde presedintele isi primeste invitatii din strainatate.

RA-APPS a ramas insa proprietar pe 2 anexe si pe o mare parte din curtea de 1 hectar cu iesire la Lacul Floreasca pentru care omul de afaceri a platit din 2008 pana in prezent peste 1,5 milioane de euro in chirie.

Mircea Geoana are si el o vila impozanta de la RA-APPS, dar spune ca a vrut sa se mute. Politicianul sustine ca nu este un privilegiu. Si ca locuieste intr-o casa RAAPPS pentru nu a reusit sa isi ia o proprietate personala. Geoana spune ca a incercat in 2009 sa cumpere o casa, insa proiectul imobiliar a intrat in faliment, asa ca a ramas in locuinta de la stat, pentru care plateste 3200 de euro pe luna.

Fostul vice-premier Gelu Voican Voiculescu se afla si el pe lista chiriasilor de la stat. Il gasim in Dorobanti intr-o vila cu 9 camere. Din 2008 chiria sa a fost stabilita la 3500 de euro pe luna, insa fostul demnitar achita doar cateva sute de lei pe luna si a dat statul in judecata, deoarece considera tariful abuziv.

Intreresant este ca in timp ce chiriasii RA-APPS fara functii importante in stat au stabilita o chirie intre 500 si 5000 de euro chirie pentru vilele cu multi metri patrati, lucrurile se schimba cand vine vorba de demnitarii statului.

Nicolae Vacaroiu, Andrei Marga, secretarul general al senatului sau alti consilieri platesc pentru vile similare intre 150 si 250 de euro. Culmea este ca acesti demnitari nici macar nu isi platesc chiriile din banii lor, ci din diurne de la stat.

Tot pe listele RA-APPS se gasesc diverse persoane care platesc chirii incredibil de mici, de la cateva zeci la maximum 200 de lei pentru apartamente de 2 sau 3 camere.

Stirile ProTV au solicitat informatii despre aceste situatii si despre ce se va intampla cu toate aceste case de la Guvern. Dar Secretariatul general al Guvernului si RA-APPS nu au raspuns pana la aceasta ora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO