Ce urmează după respingerea Rovanei Plumb de JURI. Von der Leyen trebuie să ia o decizie

Ultima actualizare: 30-09-2019 16:25
Ursula von der Leyen
Agerpres

Președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen se confruntă cu o mare dilemă după ce parlamentarii europeni au respins luni propunerile de comisari europeni venite din partea României și Ungariei.

Astfel, von der Leyen trebuie să decidă dacă păstrează cele două propuneri, în ciuda recomandărilor de respingere ale Comisiei JURI, sau alege să se certe cu premierul ungar Viktor Orban și guvernul socialist de la București, cerându-le să aleagă noi nume, scriu cei de la Reuters.

La rândul său, Ursula von der Leyen trebuie să treacă de un vot de încredere în Parlamentul European înainte să își înceapă mandatul în noiembrie.

În perioada următoare, ea va trimite o scrisoare formală președintelui David Sassoli, în care își va prezenta poziția în privința respingerii celor 2 candidați, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene Mina Andreeva.

Decizia Comisiei JURI din PE în privința candidaților României și Ungariei este fără precedent, iar Trocsanyi a susținut că este o măsură de o ”nedreptate strigătoare la cer” și o ”colecție de minciuni”, anunțând că o va contesta.

De asemenea, Rovana Plumb a reacționat dur, spunând că decizia în cazul său este profund incorectă și contrară Regulamentului de procedură din PE.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO