Ce spune vecina asistatului social din Vaslui care a chemat poliția să îi curețe drumul

Ultima actualizare: 17-01-2019 10:03

La Vaslui, unde a nins abundent, un bărbat, asistat social, a sunat la 112 şi a cerut să i se cureţe drumul din faţa locuinţei, pe o porţiune de 200 de metri.

Omul a spus că nu poate să iasă din curte ca să ajungă la magazin. Pentru că nu reprezenta o urgenţă, dispecerul l-a invitat să pună mâna pe lopată, mai ales că stă acasă şi ia ajutor de la stat.

Bărbatul, beneficiar de venit minim garantat a vrut să scape de troienele din faţa curţii cu un apel la 112. Omul s-a gândit că astfel va primi o soluţie rapidă dacă sună la numărul de urgenţă şi ajunge la magazin pe un drum curăţat de alţii.

Viorel Bogdan, asistat social: Eu am sunat la 112, că nu avem cum să circulăm, cum să ieşim din curte. Ei spun că tu trebuie să faci, că sunt la ajutor social şi eu ar trebui să fac. Dar eu singur, uitaţi-vă şi dumneavoastră cum să fac atâta?"

George Onofreiasa, ISU Vaslui: „Dispecerul l-a îndrumat să pună mâna pe lopată, pentru că există o obligaţie a fiecărei persoane pentru a deszăpezi."

Vecină: „Dacă are curte, nu trebuie să deszapească? Noi am chemat pe cineva ? Nu e corect."

În Iaşi, însă, mai mulţi tineri s-au mobilizat pe Facebook şi au ieşit la curăţat trotuarele, parcurile şi chiar intrările în instituţiile şcolare după ninsorile abundente din ultimele două zile.

Mircea Meriacri, voluntar: „Ideea a venit din nevoia de a face câteva ceva pentru comunitate, a însemnat un eveniment creat pe Facebook. Am luat lopeţile şi cei care s-au anunţat că vin au venit.”

Potrivit legii, proprietarii, administratorii şi chiriaşii sunt obligaţi să cureţe zăpadă şi gheaţă de pe trotuarele şi rigolele aflate în fata imobilelor pe care le deţin sau le administrează. În caz contrar, amenzile ajung la 400 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO