Haos în țară din cauza zăpezilor. Un tânăr a murit, iar multe drumuri sunt blocate


Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 09:59
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 07:45
Categorie: Stiri actuale

Zăpada care a căzut din plin în această săptămână aduce o mulţime de probleme. În judeţul Caraş-Severin, staţiunile Muntele Mic şi Semenic sunt izolate. Totul este alb şi la Rânca şi Cavnic.

În Baia Mare, şcolile rămân închise, iar avalanşele produse în Apuseni restricţionează circulaţia.

Pe de altă parte, un tânăr de 20 de ani a murit în judeţul Giurgiu după ce a alunecat în mare viteză cu maşina pe şoseaua îngheţată. Accidentul provocat de el este cu adevărat înfiorător.

Maşina condusă cu viteză, potrivit poliţiştilor, a intrat ca o ghiulea pe contrasens unde a spulberat două autoturisme. Şoferul care a provocat accidentul a murit pe loc, iar ceilalţi doi au fost răniţi.

În schimb un alt conducător auto rămâne pe loc - îngheţat de spaimă - în faţa unui tir care derapează pe drumul european 60, în judeţul Braşov. Din fericire, mastodontul a revenit în siguranţă pe sensul lui de mers.

Este rău peste tot în ţară. În ultimele 24 de ore s-au produs trei avalanşe în Apuseni. Drumul de acces în satul de vacanţă Vârtop a fost blocat de zăpadă revărsată. Salvamontiştii avertizează că astfel de fenomene sunt frecvente în această perioadă.

În Caraș Severin, zăpada viscolită a înghiţit case şi maşini. Aici peste zi a fost cod portocaliu de vreme rea iar drumurile care duc spre staţiunile Muntele Mic şi Semenic au fost închise.

Reporter: În momentul de faţă turiştii pot urca pe munte?

Romeo Dunca, om de afaceri: Nu poate urca nimeni, nici salvamontul. În momentul de faţă nu poate urca nimic. Sigur, sunt turişti care nu vor să coboare, sunt nişte familii cu copii, păi cum să coboare dacă nu pot coborî?!

Unii proprietari de pensiuni s-au trezit cu uşile blocate de nămeţi iar reţeaua electrică a cedat.

Porţiunea de pe Transalpina care face legătura între staţiunea Rânca şi oraşul Novaci, a fost şi ea închisă după ce câţiva tineri s-au aventurat pe drumul cu vizibilitate zero. I-au salvat drumarii.

Şcolile din Baia Mare vor fi închise joi şi vineri, iar 25.000 de elevi vor sta acasă. Pe şoselele din Maramureş se circulă infernal, maşinile au ieşit în decor ori au rămas blocate cu orele în zăpadă. Acest şofer de tir a fost amendat de poliţişti pentru că avea anvelopele de iarnă uzate.

Pasul Gutâi e, în aceste momente, o reală piatră de încercare pentru toţi şoferii. De mai bine de 24 de ore ninge neîncetat, iar pe marginea drumului omătul depăşeşte un metru"

La Cavnic sunt munţi de zăpadă chiar pe drum.

În pasul Tihuța se circulă în condiţii de iarnă, iar asta din cauza viscolului puternic care aduce zăpadă de pe marginea drumului pe partea carosabilă.

În următoarele două zile temperaturile se îmblânzesc iar la Drobeta Turnu Severin se vor înregistra chiar 11 grade.

 

Viscol și ger cumplit în România, provocate de vortexul polar. Minima va fi de -18 grade
Ninsori în Africa de Sud. Elefanți și girafe, fotografiați în zăpadă
VIDEO PROTVPLUS.RO