Ce spun apropiații lui Adrian Bărar, după deces: „A fost răpus de această boală cruntă”

Dată publicare: 08-03-2021 19:28
Dată actualizare: 08-03-2021 19:28


Liderul trupei Cargo, Adi Bărar a murit la 61 de ani, după ce s-a infectat cu SARS-CoV-2.

În urmă cu 12 zile, pe pagina de Facebook a trupei apăruse informația că se află în stare gravă la terapie intensivă. De 36 de ani scria piese și istorie în rock-ul românesc. A trăit intens și a luptat la fel până în ultima clipă a vieții lui. De aceea, fanii se înclină în lacrimi și spun: „Mulțumim pentru muzică, Adi Bărar!”

Inima lui Adi Bărar s-a oprit luni dimineață la 5 și jumătate.

Artistul se afla în secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Timișoara. Fusese internat acolo în urmă cu două săptămâni. Pe 25 februarie, colegii de trupă scriau că starea îi este fragilă și le cereau fanilor să se roage pentru sănătatea lui. A fost îngrijit de unul dintre bunii săi prieteni, medicul Dorel Săndesc.

Dorel Săndesc: „A fost răpus de această boală cruntă, care i-a afectat plămânii aproape în totalitate. Spiritul rock al lui Adi și a trupei Cargo ne-a contaminat pe toți și a creat o legătură extraordinară reprezentată și de logo-ul pe care noi îl purtăm.”

Corneliu Vaida, prieten: „Cum să nu fii cu lacrimi în ochi când pierzi un prieten? Cargo pentru mine și mulți timișoreni a însemnat foarte mult. Adi Bărar, cel care a dus stindardul Timișoarei și al rock-ului românesc în toată țara este o pierdere care nu se va putea niciodată înlocui, suplini, dar muzica lui va dăinui și el vă dăinui prin muzica lui și asta e bine.”

Adi Bărar este o legendă a rock-ului românesc. La nouă ani lua primele lecții de chitară, iar la 14 intra într-o trupă rock de cartier. În 1985 înființa trupa Cargo, una dintre cele mai iubite din România. Primele piese îl aveau ca solist pe Leo Iorga. Au urmat Kempes, iar după plecarea lui, Bărar împărțea scena și bucuria de a cânta cu Alin Ichim la bas, Tavi Pilan la tobe, Ionuț Cârjă la clape și Adi Igrișan solist și chitarist.

Într-una dintre ultimele sale apariții într-un concert, Adi Bărar vorbea despre nevoia de a se întoarce la public și despre „tăcerea" impusă artiștilor de pandemie.

Adrian Bărar, liderul formației Cargo: „Pe mine, cel puțin, perioada asta, de un fel de închisoare la domiciliu, m-a dărâmat total.”


VIDEO PROTVPLUS.RO