Ce să faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Modul de preparare face diferența la siluetă
Dacă v-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți, vă dăm noi o idee. Salata orientală este varianta perfectă. Explicăm imediat la „Doctor de bine”.
Oul este cu siguranță alimentul vedetă al sărbătorilor de Paște. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, minerale, vitamine și grăsimi esențiale- totul cu numai 80 cal. Dacă ar avea și un strop de fibre, oul ar fi un aliment complet! Întrebarea care rămâne este: ce ou mâncăm? Fiert sau prăjit? Ochi sau omletă? Răspunsul are variante multiple, în funcție de preferințele și obiectivele pe care le aveți.
Dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți că oul să fie greu de digerat și să țină de foame, atunci oul fiert tare este alegerea corectă; puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu se satură mai bine ca oul fiert! Dacă vreți că oul să fie ușor de digerat și de asimilat atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios.
Alegeri 2024
17:25
Elena Lasconi: Sunt sigură că nici voi nu vă doriţi un preşedinte care ameninţă că va scoate România din UE şi din NATO
16:31
Crin Antonescu: „Prezenţa lui Călin Georgescu în fotoliul de la Cotroceni aruncă România cu ani în urmă”
14:01
Victor Ponta își ține fanii în suspans: ”Nu o să votez cu doamna Lasconi. Cu cine votez, dacă votez, o să vă spun duminică”
13:16
CTP, despre judecătorii Curții Constituționale: ”CîCîRî este Dumnezeul lui C. Georgescu pe pământ”
Dacă sunteți la dietă proteică sau aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor și pentru cei cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta. Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată. Și dacă nu este uleioasă, omleta poate ascunde multă grăsime. Atunci când gălbenușul vine în contact cu uleiul, se produce o reacție de emulsionare; lecitina din gălbenuş "înghite" ulei precum maioneza. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă - fiecare lingură de ulei are 100 calorii, iar oul doar 80!
Dacă vă place să înmuiați pâine în gălbenuș de ou și vă doriți și o felie de bacon bine rumenit, oul ochi va fi pe gustul vostru; puțini sunt cei care știu că uleiul nu poate pătrunde printre moleculele de proteine, deci albușul de ou nu poate absorbi ulei - oul ochi NU are multe calorii dacă îl scurgem bine de grăsime după prăjire!
V-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți? Salata orientală în variantă de primăvară cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de toate culorile, mărar și pătrunjel, este o idee pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, ajunge în colon și devine substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice- responsabile de imunitate, digestie și sănătate. De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez. Chiar dacă pare demodată, salata de cartofi este o garnitură perfectă pentru orice tip de carne sau pește. Sigur mai aveți prin frigider niște pulpă de miel la cuptor, puneți lângă ea o salată orientală și aveți o masă cu înaltă calitate nutrițională.