Ce să faci cu ouăle fierte rămase de la Paște. Modul de preparare face diferența la siluetă

×
Codul embed a fost copiat

Dacă v-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți, vă dăm noi o idee. Salata orientală este varianta perfectă. Explicăm imediat la „Doctor de bine”.

Oul este cu siguranță alimentul vedetă al sărbătorilor de Paște. Unde mai pui că oul este o esență de nutrienți- are proteine etalon, minerale, vitamine și grăsimi esențiale- totul cu numai 80 cal. Dacă ar avea și un strop de fibre, oul ar fi un aliment complet! Întrebarea care rămâne este: ce ou mâncăm? Fiert sau prăjit? Ochi sau omletă? Răspunsul are variante multiple, în funcție de preferințele și obiectivele pe care le aveți.

Dacă sunteți la cură de slăbire și vă doriți că oul să fie greu de digerat și să țină de foame, atunci oul fiert tare este alegerea corectă; puterea sațiogenă pentru ou este mai mare decât pentru carne sau pește, nimic nu se satură mai bine ca oul fiert! Dacă vreți că oul să fie ușor de digerat și de asimilat atunci trebuie să fie fiert moale, cu albușul complet coagulat și gălbenușul cleios.

Dacă sunteți la dietă proteică sau aveți nevoie de un preparat sățios și hrănitor, în cazul copiilor și pentru cei cu activitate fizică intensă, se recomandă omleta. Simplă sau cu adaos de cașcaval, șuncă și legume, omleta are o valoare calorică ridicată. Și dacă nu este uleioasă, omleta poate ascunde multă grăsime. Atunci când gălbenușul vine în contact cu uleiul, se produce o reacție de emulsionare; lecitina din gălbenuş "înghite" ulei precum maioneza. Atenție câtă grăsime puneți în tigaie atunci când faceți omletă - fiecare lingură de ulei are 100 calorii, iar oul doar 80!

Dacă vă place să înmuiați pâine în gălbenuș de ou și vă doriți și o felie de bacon bine rumenit, oul ochi va fi pe gustul vostru; puțini sunt cei care știu că uleiul nu poate pătrunde printre moleculele de proteine, deci albușul de ou nu poate absorbi ulei - oul ochi NU are multe calorii dacă îl scurgem bine de grăsime după prăjire!

Citește și
vremea de paște
Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume. De ce fac francezii o omletă din 15.000 de ouă

V-au rămas ouă fierte de la Paște și nu știți cum să le folosiți? Salata orientală în variantă de primăvară cu ceapă verde, ridichi, castraveți, măsline de toate culorile, mărar și pătrunjel, este o idee pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. O parte din amidonul din cartofi se recristalizează în momentul în care aceștia se răcesc. Asta înseamnă că nu mai poate fi absorbit, ajunge în colon și devine substrat hrănitor pentru coloniile de bacterii benefice- responsabile de imunitate, digestie și sănătate. De aici rezultă efectul prebiotic al tuturor carbohidraților consumați reci, indiferent că este vorba de cartofi, paste făinoase sau orez. Chiar dacă pare demodată, salata de cartofi este o garnitură perfectă pentru orice tip de carne sau pește. Sigur mai aveți prin frigider niște pulpă de miel la cuptor, puneți lângă ea o salată orientală și aveți o masă cu înaltă calitate nutrițională.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
NEWS ALERT Tragedie! A murit pe teren, chiar în timpul meciului, dintr-un motiv bizar
Citește și...
Vânătoarea ouălor de Paște. Ce semnificație are și cât de populară este în România
Vânătoarea ouălor de Paște. Ce semnificație are și cât de populară este în România

„Vânătoarea de ouă" a devenit extrem de populară și la noi, în prima zi de Paște. Puștimea abia așteaptă să se distreze și să caute în iarbă ouă vopsite sau de ciocolată ascunse de părinți și de bunici.

Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume. De ce fac francezii o omletă din 15.000 de ouă
Cele mai ciudate tradiții de Paşte din lume. De ce fac francezii o omletă din 15.000 de ouă

În unele țări din lume, tradițiile celei mai mari sărbători creștine, Paştele, sunt de-a dreptul neobișnuite. De exemplu, într-un orășel din Franța, oamenii fac o omletă din 15.000 de ouă, iar în Ungaria, femeile sunt stropite cu apă.

Ursulețul Paddington cu ouă tricolore, postat de Paște de Ambasada Britanică în România: ”Este pur și simplu adorabil”
Ursulețul Paddington cu ouă tricolore, postat de Paște de Ambasada Britanică în România: ”Este pur și simplu adorabil”

Celebrul ursuleţ Paddington care ţine ouă vopsite în roşu, galben şi albastru apare într-o imagine creată de Inteligenţa Artificială şi postată de Ambasada Britanică la Bucureşti pentru a marca Paştele Ortodox.

 

Obicei în Bucovina: colindatul după ouă de Paște. Ce se ascunde în spatele tradiției
Obicei în Bucovina: colindatul după ouă de Paște. Ce se ascunde în spatele tradiției

În Bucovina, copiii au plecat la o vânătoare de ouă colorate, așa cum spune tradiția din zonă. Și-au luat coșulețele și au mers din casă în casă, unde au fost primiți cu mare drag de gazde.

Obiceiuri și tradiții. Motivul pentru care locuitorii din Deltă mănâncă pește în ziua de Paște
Obiceiuri și tradiții. Motivul pentru care locuitorii din Deltă mănâncă pește în ziua de Paște

De Paşte, pe mesele din judeţul Tulcea, pe lângă ouă, cozonaci şi preparate din miel, se mai găsesc produse din peşte.

Recomandări
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”
Crăciun pe Valea Prahovei. Zeci de unităţi de cazare şi-au aşteptat în zadar oaspeţii. „Nu putem face faţă concurenţei”

Zeci de unităţi de cazare de pe Valea Prahovei au avut camere libere în acest an de Crăciun, o situaţie greu de imaginat în urmă cu câţiva ani, când rezervările se făceau încă din octombrie, noiembrie sau chiar cu un an înainte.

Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie
Accident grav de Crăciun pe o pârtie din Predeal. O femeie a leșinat după ce a fost lovită de o sanie

Un grav accident s-a produs în ziua de Crăciun pe o pârtie din Predeal, unde o femeie care se dădea cu sania a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a fost lovită de o sanie. Ea a leșinat.

Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”
Medicul Adrian Marinescu avertizează: ”Avem 70-80 de pacienţi cu gripă în fiecare zi, poate chiar şi mai mult”

Numărul cazurilor de gripă în București s-a mărit în această perioadă, ajungând la aproximativ 80 de persoane care se prezintă într-o zi la camera de gardă, afirmă Dr. Adrian Marinescu, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală.