Ce recomandă CFR Călători turiştilor care vor să ajungă în staţiunile de pe Valea Prahovei. Trafic îngreunat de vreme

Vagon de tren al CFR Calatori
Shutterstock

CFR Călători recomandă turiştilor care vor să ajungă în staţiunile de pe Valea Prahovei, dar şi la alte destinaţii, să achiziţioneze bilete atât la trenurile Interregio, cât şi la trenurile Regio.

CFR Călători  sfătuiește turiștii că cumpere bilete la trenurile înscrise în circulaţie şi care dispun de locuri libere, nu doar la trenurile Interregio de la orele de vârf.

"În contextul acestor zile libere prilejuite de sărbătorile de iarnă, pentru evitarea aglomeraţiei şi epuizarea locurilor la anumite trenuri spre/dinspre Valea Prahovei, precum şi spre/dinspre alte destinaţii turistice, CFR Călători recomandă turiştilor să aleagă pentru destinaţia lor atât trenurile Interregio, cât şi trenurile Regio înscrise în circulaţie şi care dispun de locuri libere, nu doar trenurile Interregio de la orele de vârf", se arată într-un comunicat al companiei, postat pe site.

Operatorul feroviar atrage atenţia călătorilor să îşi achiziţioneze biletele din timp, astfel încât compania să îşi poată dimensiona cât mai bine capacitatea de transport.

"Deşi achiziţiile online de bilete pot fi făcute până la ora de plecare a trenului din staţie, în funcţie de numărul de locuri disponibile, este bine ca biletele să fie cumpărate din timp, astfel încât CFR Călători să îşi dimensioneze cât mai bine capacitatea de transport, având în vedere că în această perioadă are deja în circulaţie tot parcul activ de material rulant", menţionează CFR Călători.

Citește și
tren romania
Biletele de tren la CFR și la companiile private, majorate peste noapte. CFR Călători a anunțat scumpirea abia după două zile
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Biletele în trafic intern pot fi achiziţionate cu anticipaţie, utilizând următoarele canale de vânzare: online de pe www.cfrcalatori.ro; din aplicaţia mobilă "CFR Călători bilete online" (disponibilă în Google Play, App Store şi Huawei AppGallery); de la automatele de vânzare bilete din gări; de la casele de bilete din gări.

"Înainte de urcarea în tren, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren şi zonei kilometrice şi/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare", mai subliniază CFR Călători.

Vremea nefavorabilă îngreunează circulaţia mai multor trenuri de călători

Circulaţia feroviară între staţiile Petroşani - Crivadia este întreruptă, din cauza unui deranjament la infrastructura feroviară, provocat de vremea nefavorabilă, iar două trenuri sunt afectate, informează sâmbătă CFR Călători.

"Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, astăzi, 23 decembrie 2023, în jurul orei 12:40, între staţiile Petroşani - Crivadia s-a produs un deranjament la infrastructura feroviară (lipsă de tensiune în linia de contact/căderi copaci) ce conduce la întreruperea temporară a circulaţiei pe acest segment.

În acest context, sunt afectate trenurile IR 1836 Cluj Napoca - Bucureşti Nord, care va merge până la staţia Baru Mare, şi IR 1823 Bucureşti Nord - Deva care va merge până la staţia Petroşani. Pentru asigurarea continuităţii călătoriei pasagerilor din aceste două trenuri, se va asigura transbordarea cu mijloace auto între staţiile Baru Mare şi Petroşani şi retur", precizează compania, într-un comunicat postat pe site.

De asemenea, în cursul dimineţii, circulaţia trenurilor CFR Călători pe secţia Ilva Mică - Floreni s-a desfăşurat cu dificultate din cauza căderii unor copaci pe linia de contact între staţiile Silhoasa - Larion.

Echipa de intervenţie a CFR SA a lucrat la deblocarea căii ferate, iar până atunci, ca măsură de sprijin, CFR Călători a pus la dispoziţia administratorului de infrastructură locomotivă diesel pentru a putea fi astfel tranzitată zona afectată.

Circulaţia feroviară între Silhoasa şi Larion a fost redeschisă în condiţii de siguranţă la ora 12:52.

Trenurile afectate până în prezent sunt: R 5702 Ilva Mică - Suceava şi R 4205 Vatra Dornei - Bistriţa Nord. Totodată, această întrerupere temporară a condus şi la afectarea circulaţiei trenului IR 1833 Iaşi - Timişoara Nord.

În plus, sâmbătă dimineaţa, ninsoarea abundentă a îngreunat şi circulaţia din staţia Radna, înzăpezind macazele, ceea ce a condus la întârzieri în circulaţia trenurilor spre/dinspre Radna.

"CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate şi îi asigură că se fac toate operaţiunile necesare pentru asigurarea unui transport în siguranţă", mai spune compania.

Articol recomandat de sport.ro
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Fostul star al fotbalului englez, de nerecunoscut | FOTO
Citește și...
CFR Călători va emite, de la 1 ianuarie, abonamentele săptămânale şi lunare în format digital
CFR Călători va emite, de la 1 ianuarie, abonamentele săptămânale şi lunare în format digital

CFR Călători anunţă că, de la 1 ianuarie, va emite abonamentele săptămânale şi lunare în format digital, fie tip „card de transport”, fie sub formă de cod QR dinamic.    

Biletele de tren la CFR și la companiile private, majorate peste noapte. CFR Călători a anunțat scumpirea abia după două zile
Biletele de tren la CFR și la companiile private, majorate peste noapte. CFR Călători a anunțat scumpirea abia după două zile

În ciuda lipsei unui anunț oficial din partea Ministerului Transporturilor, CFR Călători și operatorilor privați, tarifele biletelor de tren au fost majorate, duminică, 10 decembrie 2023, „pe șest”.  

CFR vinde bilete prin SMS pentru călători mai scumpe cu 30% decât la casă sau din aplicație
CFR vinde bilete prin SMS pentru călători mai scumpe cu 30% decât la casă sau din aplicație

De vineri, 1 Decembrie 2023, CFR Călători vinde bilete pentru ruta București Nord-Aeroport Henri Coandă și prin SMS, însă acestea sunt cu 30% mai scumpe decât la casa de bilete, prin aplicație sau cele care sunt cumpărate direct în tren.

Recomandări
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa

Pentagonul pregătește mult timp livrările de muniție către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge în posesia trupelor ucrainene.

Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă
Gabriel Liiceanu: Politicienii au furat sume “înspăimântătoare” - cât 400 de spitale, 600 de școli și 1.700 km de autostradă

Clasa politică din România, „care ne-a adus pe primul loc în clasamentele de corupție ale Europei”, a furat în ultimii 34 de ani sume “înspăimântătoare”, cu care am fi putut construi 400 de spitale de top, 600 de școli și 1700 km de autostradă.

Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. 
Batavul caută sprijinul Turciei
Mark Rutte, adversarul lui Iohannis în cursa pentru șefia NATO, a bătut la ușa lui Erdogan. Batavul caută sprijinul Turciei

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat că speră că următorul secretar general al NATO va acorda prioritate preocupărilor legate de terorism ale Turciei în timpul întâlnirii de vineri cu Mark Rutte, favorit pentru a prelua postul.