De ce refuză ministrul Turismului să călătorească cu avionul. A mers cu mașina până în Polonia

Ultima actualizare: 01-05-2022 13:22
Daniel Cadariu
Inquam Photos / George Calin

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a spus că preferă să călătorească cu trenul sau cu mașina și că nu merge cu avionul.

Acesta a dezvăluit că la ședința comună de guvern cu Polonia a mers cu autoturismul.

„Nu avion! Nu merg cu avionul”, a spus Daniel Cadariu la Prima TV, potrivit News.ro.

Întrebat dacă îi este frică de avion, Cadariu a menţionat că se teme de înălţime.

„De înălţime, nu de avion. Avionul nu face nimic”, a afirmat ministrul Turismului.

Acesta mai spus că preferă maşina sau trenul şi a dezvăluit că la şedinţa comună de guvern din Polonia a s-a deplasat cu autoturismul.

”La şedinţa comună de guvern din Polonia am fost cu maşina”, a adăugat Cadariu.

Studiu: Ce mijloc de transport preferă românii

Declarațiile ministrului vin în contextul în care un studiu efectuat de firma de consultanță Deloitte a dezvăluit luna trecută că 40 la sută dintre români preferă mașina personală ca mijloc de transport în comun.

Conform Deloitte 2022 Global Automotive Consumer Study, un studiu realizat în 25 de țări, inclusiv România, 63 la sută dintre români cred că mașina personală va rămâne, cel mai probabil, mijlocul de transport preferat în țara noastră în următorii ani.

Deși studiul mai arată că pandemia i-a determinat pe și mai mulți români să cumpere o mașină personală, comportamentul de cumpărare al țării noastre contrastează cu avertismentul Comisiei Europene din mai 2020.

Oficialii europeni au spus la momentul respectiv că poluarea cauzată de mașini în România pune în pericol sănătatea românilor, conform Greenpeace.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO