Ce i-a răspuns Ecaterina Andronescu elevei care a luat 1 la simularea la BAC pentru protest

Ultima actualizare: 04-04-2019 10:54
eleva foaie goala bacalaureat
Pro TV

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, a comentat cazul elevei care a protestat la simularea examenului de bacalaureat. 

Andrea Varga, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Satu Mare, a decis să protesteze la simularea de la bacalaureat scriind în loc de rezolvarea subiectelor 6 pagini cu nemulțumiri legate de sistemul de învățământ. Deşi a primit nota 1, pentru că nu a răspuns cerinţelor, profesorul a felicitat-o pe elevă pentru textul coerent şi bine argumentat.

”Nu pot să nu-i dau dreptate într-o bună parte din această lucrare. Unde nu-i dau dreptate? Eu cred că acolo unde, și nu este cazul numai al ei, cei care se află la această vârstă sunt supărați pe lucrurile care îi nemulțumesc, nu înțeleg poate că această perioadă este singura perioadă din viața oricăruia dintre noi pe care putem să o dedicăm formării noastre. Deci ei acum în această perioadă se pot ocupa numai de ei și de achizițiile în cunoaștere care se potrivesc cu ei și care îi ajută să devină personalități mature. Am scris în documentul acesta și cred că n-a fost o greșeală, până la urmă școala nu este o corvoadă, școala este un loc în care copilul, adolescentul exersează să devină adultul de mâine. Exercițiul acela trebuie să fie sprijinit de cei care și-au asumat să fie profesori”, a spus Ecaterina Andronescu, miercuri seară la Digi24

”Nu poți să schimbi lucrurile peste noapte. Nu se pot schimba dintr-o dată. Dar o rog din tot sufletul meu să citească documentul acesta și să fie parte din procesul de schimbare. Cred că numai așa se poate”, a mai spus ministrul.

 ”Cu mare drag m-aș întâlni cu ea. Nota de la simulare nu este obligatoriu să fie trecută în catalog, decât la cerere....După cum a scris scrisoarea este un copil care a citit, înțelege ce a citit după părerea mea, este un copil inteligent. Dar revolta aceasta, într-un fel fără subiect, pentru că în acest moment nu putem să schimbăm regulile în timpul jocului, ea chiar spune lucrul asta. Suntem în timpul anului școlar, nu putem să anulăm nici simulările, nici examenele anunțate la începutul anului școlar. Propunerile cu care venim acum sunt propuneri pentru viitor, pe care le amendăm ca să fie acceptate și compatibile cu cei care urmează să le aplice”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Reacția elevei după ce a primit nota 1

 

Andrea Varga: ''Am scris despre cum acest sistem de învăţământ nu se pliază pe nevoile noastre. Ceea ce facem noi acum la şcoală nu ne pregăteşte. Să nu mai fie modificări care să ne afecteze în timpul anului școlar.''

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO