Ce este certificatul provizoriu de vaccinare. Rafila explică cât este valabil acesta

Ultima actualizare: 22-12-2021 17:08
alexandru rafila
Agerpres

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a explicat, miercuri, cum putem să obținem un certificat verde provizoriu și cât timp este valabil acesta.

Ministrul a explicat, într-un interviu acordat Spotmedia.ro, că certificatul verde provizoriul poate fi obținut de cei care se vaccinează cu prima doza de vaccin antiCovid.

“Am convenit cu colegii de la Institutul de Sănătate Publică. Scopul este să încurajăm lumea să se vaccineze și va exista o posibilitate de obținere a certificatului verde care nici măcar nu e provizoriu. El rămâne valabil dacă persoana respectivă se vaccinează complet”, a explicat ministrul.

Când expiră certificatul

Ministrul Rafila a explicat că dacă a doua doză nu este făcută în interval de maxim 42 de zile de la prima doză atunci certificatul își pierde valabilitatea.

Certificatul ar trebui introdus în trei săptămâni de la creșterea numărului de cazuri. Având în vedere că acum media săptămânală este de aproximativ 700 de cazuri, Rafila a fost întrebat de la ce număr de cazuri ar trebui introdus dacă, de exemplu, de mâine ar începe să crească numărul de cazuri. Ministrul a explicat că dacă s-ar ajunge la 1.575 de cazuri, atunci certificatul ar trebui să intre în vigoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO