Ce au mâncat oaspeții europeni la Sibiu. Toți au primit câte o sticlă de vin cadou
Oaspeţii europeni care au venit la Summitul PPE au beneficiat de gustări tradiţionale transilvănene, inspirate din bucătăria românească şi din cea săsească, toţi primind cadou şi câte o sticlă de vin de Jidvei produs special cu ocazia Summitul UE.
Un organizator de mese cu specific tradiţional transilvănean din Sibiu a oferit liderilor europeni prezenţi, joi, la Summitul PPE, posibilitatea să "călătorească" într-un univers al gusturilor locale, mai ales că Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană.
"Syndicat Gourmet a făcut meniul: cotlet de miel cu măcriş, pastramă de porc cu sfeclă şi piure de rabarbă, carne friptă cu ceapă şi leurdă, morcovi fierţi în unt, cremă de capră cu iaurt de capră şi miere, ridichi cu brânză maturată, căpşune murate. Arhiva de cafea a făcut şapte tarte cu legume şi fructe", a declarat Cristi Cişmaru, organizator de evenimente gastronomice cu specific tradiţional în Transilvania, conform Agerpres.
Atât liderii europeni, cât şi jurnaliştii prezenţi la Summitul UE, au primit şi sticle de vin de Jidvei, numit "Vinul cetăţii - Sibiu. Hermannstadt".
Liderii europeni au avut şi un dejun de lucru la Palatul Brukenthal.