Cazul tinerei care a disparut din Barlad. Principalul suspect va fi cercetat in libertate

Ultima actualizare: 17-07-2013 06:51

Reputatul chirurg din Barlad acuzat de procurori ca ar fi implicat in disparitia unei tinere de 16 ani, care i-a fost amanta este cercetat in stare de libertate.

Barbatul a fost audiat ieri mai bine de 12 ore si ramane in continuare principalul suspect in dosarul deschis pentru omor. Chiar si asa, autoritatile nu au gasit niciun indiciu pe domeniile doctorului, cercetate metru cu metru. In tot acest timp in satul natal al Adrianei, parintii si bunicii elevei plang cu fotografia ei in mina iar pe zi ce trece sperantele lor se sting.

"Eu cred ca e moarta. Eu asa cred, ca e moarta. Sa o aduca acasa, indiferent cum, noi vrem sa stim de dansa", a spus Ioana Dumitrache bunica fetei.

Bunica fetei este devastata. Femeia sustine ca relatia dintre nepoata ei adolescenta si barbatul de 40 de ani, un doctor cunoscut din oras a inceput in 2012 dupa ce medicul a operat-o pe Adriana.

"Era copil, fata frumoasa, invata bine la scoala, a pacalit-o cu bani doamna. A venit la vizita si nu a zis nimic", a mai povestit bunica fetei.

"A fost operata de furuncul, dupa aia in septembrie a fost operata de apendicita. El a operat-o de fiecare data si de atunci a inceput relatia lor, dar cum a inceput nu stiu" a declarat mama fetei.

Dupa disparitia Adrianei in luna martie, chirurgul a fost chemat de mai multe ori la audieri. Intr-una dintre declaratii a confirmat ca fata si prietenul ei il santajau si chiar i-au cerut sume mari de bani.

Apoi a afirmat inclusiv ca a incercat sa scape de tanara iar pentru asta ar fi apelat la serviciile unor indivizi. Ulterior a negat totul.

Procuror: Exista suspiciuni de omor. Are comportament simulat cu privire la intrebarea referitoare la omor. A motivat fabulatia pe labilitate psihica.
Reporter: colaboreaza cu dvs.?
Procuror: La activitati da, in declaratii a spus doar atat ca nu poate sa ne spuna ce s-a intamplat.

"Eu cred ca e trecuta granita in Albita, ca acolo te omoara pentru 50 de euro" a declarat bunicul fetei.

De cealalta parte, rudele prietenului fetei, precizeaza ca Stefan a colaborat cu politia si, cu acordul anchetatorilor, a plecat la munca in strainatate. Ai lui spun ca nici vorba ca el sa-l fi santajat pe medic. Insa banii pe care ii primea Adriana de la doctorul Octavian Marcu, pentru a pastra tacerea asupra povestii interzise, nu au trecut neobservati.

Unchiul lui Stefan: Fata mea tot timpul spneau ca uite Adriana uite are bani, are haine, si eu nu am.
Reporter: Ar putea fi implicat si baiatul in disparitia fetei ?
Unchiul lui Stefan: Nu, nu, nu, el mi-a spus mie ca o iubea.

Doctorul este cercetat in stare de libertate si ramane principalul suspect in dosar. Astazi, un psiholog a mers la casa Adrianei pentru a-i consilia pe parintii ei. Acestia mai au o fata de 15 ani si un baiat de 4.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO