Cine le-a vandut alcool metilic intoxicatilor din Dragalina. Marturia unui supravietuitor care a ramas insa fara vedere

Ultima actualizare: 08-05-2015 01:23

Anchetatorii au stabilit ce s-a intamplat la Dragalina, in Calarasi, unde la inceputul anului sase barbati au murit si alti sase au ajuns la spital, dupa ce au baut un lichid cumparat la colt de strada.

Raportul medico legal a aratat ca a fost vorba de o intoxicatie cu alcool metilic, vandut de unul dintre sateni. Individul a fost, marti, arestat pentru 30 de zile. A mai avut un complice, care este cautat de politisti.

Vinovatul, Dan Tanase, a fost retinut pentru ca le-ar fi vandut vecinilor sai, din comuna Dragalina, judetul Calarasi, alcool metilic. Sase oameni au murit si alti sase au stat luni de zile in spital ca sa-si revina dupa intoxicatia cu substanta toxica.

Unul dintre cei care a supravietuit este Nea Vasile. Alcoolul metilic l-a lasat orb pentru totdeauna, dupa ce a dat pe gat un litru de "tarie".

"Am baut. A doua zi mi-a fost rau. Am intrat in coma. Am ramas chior toata viata, am stat 18 zile in coma la Bucuresti. Nu vad absolut nimic. Noaptea ca si ziua. Nu vad nimic. Nu se mai poate face nimic", a spus barbatul.

Nea Vasile este in viata, insa pentru familiile celor sase care au murit punerea sub acuzare a vanzatorului nu este suficienta.

"Am ramas singura maica, vai de capul meu. A murit sarmanu la 38 de ani", a spus bunica uneia dintre victime.

"Vrem sa se faca dreptate, asta vrem. Ca ne-au nenorocit pe toti", a spus sora uneia dintre victime.

Politistii l-au retinut pe suspectul principal, Dan Tanase.

"Barbatul va fi cercetat pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa", a informat Ramona Tudor, IPJ Calarasi.

Anchetatorii au probe ca in aceasta afacere letala ar fi implicat si un barbat din Calarasi, pe care il cauta. In fata magistratilor ar fi trebuit sa ajunga, marti, si cel de-al doilea suspect din acest caz. Barbatul care, spun anchetatorii, a sustras alcoolul din vagonul unui tren si apoi l-a vandut. Doar ca este deocamdata de negasit. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare in lipsa.

Specialistii le atrag atentia celor care cumpara alcool facut in casa ca exista un risc urias sa fie otraviti cu alcool metilic. Acesta nu poate fi depistat dupa gust sau miros, iar 30 de mililitri de bautura pot aduce moartea in 48 de ore.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO