Cazul copilului care a murit la Sanador. Părinții sunt audiați la Parchet


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 13:04
Categorie: Stiri actuale

În dosarul morţii băieţelului de nici 2 ani, care a fost operat la spitalul Sanador din Capitală, joi vor fi audiaţi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti părinţii copilului.

La Parchet se vor prezenta și membrii echipajului SMURD care a încercat în ultima clipă resuscitarea.

De asemenea, în următoarele zile ar putea fi audiat și medicul care l-a operat.

Joi, polițiștii de la Serviciul Omoruri au luat probe video și înscrisuri de la Sanador.

Ştefan a murit sâmbătă noaptea, însă abia luni spitalul a anunţat Parchetul pentru moartea suspectă, iar procurorul a cerut autopsia. Pe certificatul de deces scrie clar: şoc hemoragic, hemoragie retroperitoneală.

Şi tot luni, Ministerul Sănătăţii a trimis acolo Direcţia de Sănătate Publică. Raportul arată că în 45 de minute de la intervenţia chirurgicală, băieţelul a fost mutat de la terapie intensivă în salon.

Patru doctori au trecut să îl verifice pe Ştefan în următoarele ore şi au consemnat în fişa de observaţie că starea copilului este satisfăcătoare. Părinţii susţin însă că Ştefan se simţea tot mai rău, aşa că în cele din urmă l-au dus pe braţe în sala de tratamente. Apoi tatăl spune că a sunat la 112, chiar la recomandarea chirurgului care l-a operat pe copil.

Nini Duță, tatăl lui Ştefan: „De ce oare ne-a zis să chemăm SMURD-ul? Pentru că ştia ce se întâmplă acolo, ştia că cineva nu îşi face treaba acolo şi că nu sunt în stare să trateze postoperator cum trebuie. A spus în noaptea aceea că dacă este vina ei şi-o asumă. Dar cu ce mă ajută după ce mi-a omorât copilul?!"

Ancheta Colegiului Medicilor trebuie să stabilească dacă este vorba sau nu de o culpă medicală. Însă cercetările vor dura, susţine preşedintele Colegiului Medicilor.

Dr. Gheorghe Borcean, preşedintele Colegiului Medicilor: „Vom încerca să aflăm ce fel de sângerare a fost, cauza ei, cantitatea de sânge acumulat. Se vor cerceta faptele medicale, diagnosticul, corectitudinea indicaţiilor terapeutice. Urmează ca într-un interval rezonabil de timp să se emită o concluzie a comisiei de disciplină a Colegiului Medicilor Bucureşti.”
Reporter: „Este posibil ca într-un an de zile să avem un răspuns?”
Borcean: „Presupun că da."

Reprezentanţii spitalului Sanador au refuzat să vină cu un punct de vedere. Ultimul comunicat a fost dat la începutul săptămânii.

„Conform documentației medicale avute la dispoziție precum și declarațiilor medicilor implicați, rezultă că au fost respectate întocmai toate procedurile și protocoalele medico-chirurgicale aferente afecțiunilor respective și simptomatologiei ulterioare intervenției chirurgicale.''

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO