100 de persoane la protestul împotriva deciziei de revocare a lui Augustin Lazăr din Piața Victoriei

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Protest organizat in Piata Victoriei din Capitala, fata de inceperea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazar, anuntata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Aproximativ 100 de persoane s-au strâns joi în Piaţa Victoriei, pentru a protesta împotriva deciziei luate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, prin care a fost declanşată procedura de revocare din funcţie a procurorului general.

Protestul este organizat de mai multe organizaţii, printre care "Rezistenţa", "Corupţia Ucide", "Iniţiativa România" şi "Declic". Sloganul este acelaşi ca la protestul organizat miercuri - "Augustin Lazăr revocat. Acum în stradă! Ieşim pentru Justiţie!".

Pe un bloc din Piaţa Victoriei a fost afişat un mesaj cu laserul: "Tudorel Slugărel".

Tudorel Toader a anunţat miercuri că declanşează procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr. Raportul întocmit de ministrul Justiţiei conţine 20 de puncte, la fel ca şi cel întocmit pentru revocarea fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Unul dintre puținii oameni onești și curajoși în fața politicianismului, Procurorul General, Augustin Lazăr, este înlăturat de Tudorel Toader, ministrul justiției, un personaj politic pus de PSD-ALDE. Mai devreme a fost declanșată procedura de revocare din funcție.

În ce fel de țară vrei să trăiești? Hai ACUM în stradă!
Ne vedem in Piața Victoriei astăzi incepand cu ora 20:00. Vreți să avem cârpe de șters mizeria PSD în fiecare instituție sau vreți oameni și competențe? Dosarul de la PG referitor la abuzurile jandarmeriei din 10 August precum și toate dosarele instumentate de PG sunt în pericol. Ne așteptăm ca TOATE dosarele făcute cât a fost Lazar la PG sa fie contestate
”, scriu organizatorii protestului pe pagina de Facebook a evenimentului. 

Pentru moment, 1.300 de persoane și-au anunțat participarea, iar 6.500 s-au declarat interesate să participe.

În cursul zilei, un protest similar a avut loc și la Sibiu. Oamenii s-au adunat la sediul PSD.

Tudorel Toader a anunţat, miercuri, că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului general al României, Augustin Lazăr.

El a prezentat raportul privind activitatea managerială a procurorului-şef al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO