Încă o persoană depistată cu coronavirus, în Mureș. Numărul total de cazuri a ajuns la 15

Ultima actualizare: 08-03-2020 23:51

Noi cazuri de coronavirus au fost confirmate duminică în România. Astfel, numărul total de cazuri de infectare a ajuns la 15.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 70 de ani din Mureș, precum și o femeie de 42 de ani din București, un contact apropiat al bărbatului de 49 de ani din Capitală, confirmat pozitiv în cursul zilei de sâmbătă. 

Femeia de 42 de ani se află în centrul de carantină București și urmează să fie transferată la Matei Balș.

Persoana din Mureș se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie, întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de sâmbătă i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj.

Încă o persoană din București, suspectă de coronavirus

 

O femeie din Bucureşti, recent întoarsă din Italia şi care acuză dureri de gât, a fost transportată, duminică seară, la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti, unde se va stabili dacă a fost sau nu infectată cu noul coronavirus.

”O femeie care s-a întors din Italia şi acuză durere în gât a fost transportată la Spitalul Matei Balş din Bucureşti. Pacientul a fost transportat cu un echipaj SMURD pentru a fi testată cu în vederea stabilirii dacă a fost infectată cu noul tip de coronavirus”, a transmis, duminică seară, Grupul de Comunicare Strategică.

O studentă din Regie, suspectă și ea de coronavirus

 

O studentă care s-a întors din Italia și care se afla cazată într-un cămin din complexul studențesc Regie a acuzat dureri în gât și a fost transportată cu izoleta la Institutul Matei Balș, fiind suspectă de coronavirus.

O persoană, declarată vindecată

 

Totodată, în cursul zilei de duminică o altă persoană a fost declarată vindecată. Este vorba de tânăra de 16 ani, colega tânărului externat în cursul zilei de ieri, al cărei rezultat a fost negativ la două teste consecutive efectuate în decurs de 24 de ore. Aceasta va fi externată în cursul zilei de duminică, 8 martie, de la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.

În plus, pentru toate probele recoltate în data de 07 martie de la contacţii apropiaţi identificati ai elevei de 15 ani de la unitatea de învăţământ şi ai pasagerului de la Hunedoara, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase si Pneumoftiziologie „Dr.Victor Babeş” Timişoara, rezultatul este „negativ”.

În acest moment, cele 9 persoane purtătoare ale virusului sunt internate în centre medicale din Timișoara, Cluj-Napoca, Iași, Craiova și București.

Starea de sănătate a pacienților internați este bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție de către personal medical specializat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 12.877 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

Până la această oră au fost prelevate și analizate 948 probe de la persoanele care au sosit în România din zone afectate de infecția cu COVID-19 (coronavirus) ori persoane care au intrat în contact cu pacienți confirmați cu acest virus. Dintre acestea, 934 au ieșit cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu virusul.

Activitățile care implică mai mult de 1.000 de persoane, interzise

 

Activităţile care implică mai mult de 1.000 de persoane sunt interzise în România, a anunţat, duminică, secretarul de stat Raed Arafat.

Dacă participă, însă, mai puţin de 1.000 de persoane, decizia interzicerii unei astfel de activităţi va fi luată la nivel local. Măsura este valabilă până la 31 martie şi poate fi prelungită.

Citește AICI declarația integrală a lui Raed Arafat, precum și toate detaliile legate de măsurile luate de autorități pentru a ține sub control numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO