Mii de oameni au protestat în București și în țară. Manifestanții au cerut demisia lui Liviu Dragnea


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 21 Iunie 2018 19:29
Categorie: Stiri actuale

Mii de oameni s-au adunat, joi seară, în Piața Victoriei din capitală pentru a cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, după condamnarea primită în dosarul ”Bombonica”. 

Protestul din faţa Guvernului s-a încheiat, joi seară, fără incidente, iar traficul rutier a fost reluat pe bulevardele adiacente Pieţei Victoriei.

Potrivit oficialilor din Jandarmeria Capitalei, protestul a fost paşnic, fără a se înregistra incidente.

Cele câteva mii de persoane prezente au scandat lozinci antiguvernamentale, au suflat în vuvuzele şi au cerut demisia lui Liviu Dragnea.

De asemenea, în piaţă au fost prezenţi mai mulţi voluntari care au strâns semnături pentru campania USR "Fără penali în funcţii publice".

Pe durata protestului s-a făcut apel pentru a nu lăsa mizerie în perimetrul pieţei iar la final mai multe persoane au strâns gunoiul în saci.

Poliţia a închis traficul pe bulevardul Kiseleff după ce numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei ajunsese la câteva mii, traficul fiind deviat.

 LIVE TEXT CU DESFĂȘURAREA EVENIMENTELOR

UPDATE 22:10 În Piață a apărut și o ambulanță SMURD, dar se pare că a fost vorba de o alarmă falsă.

UPDATE 22:00 Protestatari au aprins iar luminițele și i-au cântat ”mulți ani primească” lui Liviu Dragnea. 

Oamenii au început să plece și să elibereze Piața Victoriei din capitală. 

UPDATE 21:50 Numărul persoanelor care participă, joi seară, la marşul de protest din municipiul Sibiu a depăşit 2.500, manifestanţii deplasându-se pe traseul lung de zece kilometri care trece prin faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis. În faţa imobilului s-a scandat numele şefului statului, s-a intonat Imnul Naţional şi s-a strigat ”Iohannis nu ceda, Sibiul e de partea ta”.

Aproximativ trei mii de persoane protestează, joi seară, la Cluj-Napoca, faţă de modificarea codurilor penale, cer alegeri anticipate şi demisia liderului social-dedmocrat din fruntea Camerei Deputaţilor. ”Liviu Dragnea nu uita, puşcăria-i casa ta” este una dintre scandările preferate ale clujenilor care au pornit în marş pe străzile oraşului.

Aproximativ 200 de oameni s-au adunat, joi seară, în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a protesta faţă de modificarea Codului de Procedură Penală şi pentru a cere demisia liderului PSD, Liviu Dragnea, preşedinte al Camerei Deputaţilor.

UPDATE 21:15 Câteva zeci de persoane protestează și pe străzile din Constanța. 

UPDATE 21:10 Protestatarii adunați în Piața Victoriei din capitală au început să-i cânte liderului PSD ”mulți ani primească”. 

Oamenii au adus tort în piață pentru a sărbători condamnarea primită de liderul PSD.

protest

Poliţia a închis traficul pe bulevardul Kiseleff, după ce numărul protestatarilor din Piaţa Victoriei a ajuns la câteva mii.

Potrivit Brigăzii Rutiere a Capitalei, s-a aplicat deviere de la bd. Arhitect Ion Mincu până la Piaţa Victoriei şi de la Charles de Gaulle până la Piaţa Victoriei.

Protestatarii continuă să vină în număr mare în Piaţa Victoriei şi afişează lozinci antiguvernamentale şi de aprobare a condamnării în instanţă a liderului PSD, Liviu Dragnea.

protest

Cei prezenţi strigă "Demisia, demisia!", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!" şi "DNA să vină să vă ia!", iar pe pancarte se pot citi mesaje precum: "Jos labele de pe Justiţie", "Citi-v-am la Rahova", "Dragnea paznic la independenţa justiţiei", "Fără penali în sistemul bugetar. Anticipate".

În centrul pieţei se află o camionetă dotată cu megafoane, de unde se dă tonul scandărilor şi se face apel la evitarea violenţei.

Oamenii au aprins luminițele. 

protest

UPDATE 21:00 Câteva sute de persoane protestează și în Brașov.

UPDATE 20:45 Peste 2.000 de oameni în stradă la Sibiu.

UPDATE 20:25 Câteva sute de persoane au ieșit în stradă și în Iași

UPDATE 20:20 Protestatarii adunați în Piața Victoriei din capitală scandează numele filosofului Mihai Șora. 

Peste 2000 de oameni adunați la protest cer demisia lui Liviu Dragnea, după condamnarea primită în dosarul ”Bombonica” - 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. 

UPDATE 20:10 Peste 2.000 de oameni protestează la această oră, în Piaţa Victoriei, cerând demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, după condamnarea acestuia în dosarul angajărilor fictive la Protecţia Copilului Teleorman.

UPDATE 20.00 Și în Cluj s-au strâns peste 1000 de oameni.

UPDATE 20.00 Peste 1000 de oameni protestează și în Sibiu.

Evenimentul a fost promovat pe rețelele de socializare.“Noi NU plecăm. VOI plecați! Azi ne vedem din nou, uniți împotriva abuzurilor unei puteri care nu mai ține cont de cetățeni, de reguli democratice, de vitor, de dreptul de a protesta fără să fii încarcerat și bruscat de instituții subordonate care devin represive. De nimic în afara disperării de a apăra propriile interese!

Avertizăm că ordinul ilegal executat nu scapă de răspundere legală pe nimeni (pentru Jandarmeria Română care are ca atribuție principală protejarea tuturor cetățenilor, nu doar a celor care o transformă în marionetă)

Când legea devine instrumentul lor de a acapara o țară, rezistența devine datorie. Și nu doar că rezistăm, acum trebuie să plece”, este mesajul postat pe pagina evenimentului.

Peste 4.000 de oameni au protestat miercuri timp de aproximativ cinci ore, în Piaţa Victoriei din Capitală faţă de modificarea codurilor penale. În timpul protestelor, au avut loc altercaţii între manifestanţi şi jandarmi, opt persoane fiind ridicate de forţele de ordine şi duse la Poliţie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Tags: protest,

VIDEO PROTVPLUS.RO