"Cate trebuie sa mai aiba loc?". Accident mortal in comuna unde localnicii implora autoritatile sa ii scape de parapeti

Dată publicare: 02-12-2015 18:39
Dată actualizare: 05-12-2015 07:00


La nici o luna de cand localnicii din Sangeorgiu de Mures au cerut sa fie indepartati parapetii care despart sensurile pe drumul national care le strabate comuna, s-a produs un nou accident.

O femeie de 78 de ani a fost spulberata pe trecere de un sofer care circula cu viteza si care nu a observat-o la timp. "Numarul accidentelor a crescut de 5 ori de cand au fost montate despartitoarele", spun revoltati oamenii.

Accidentul s-a produs in momentul in care o macara de la iluminatul public a pornit de pe trotuar si a oprit la trecerea de pietoni ca sa acorde prioritate femeii de 78 de ani. Din pacate un alt autoturism, care circula pe banda dinspre parapetii de beton ce separa sensurile de mers, nu a oprit. Soferul de 22 de ani a spulberat-o in viteza pe femeia care alerga pe zebra si a ranit-o grav.

"Din cauza parapetului, si soferii nu se opresc cand pietonii vor sa traverseze, e foarte greu, trebuie asteptat foarte mult", spune un localnic.

"Accidentele se petrec din cauza parapetilor inalti de 80 de cm. Eu vorbesc ca soferita si ca mama a doua fetite, traversam cu frica mereu. Fata cea mica nici nu se vede pe trotuar din cauza parapetului", spune o femeie.

Localnicii sunt revoltati. Mai mult de 50 de oameni au fost accidentati in ultimul an, de cand au fost instalate despartitoarele din beton. Traversarea, spun ei, e extrem de periculoasa din cauza ca soferii nu reduc viteza pe distanta parapetilor, dimpotriva, accelereaza.

Localnicii au strans mii de semnaturi si vor face o noua cerere la Compania Nationala de Drumuri ca sa ceara demontarea zidului de pe drumul national.

"Cate accidente trebuie sa fie ca sa se ia masuri? Nu am renuntat la acel demers, am sesizat toate organele, am trimis inregistrari foto-video", spune si Soifalvi Szabolcs, primarul comuna Sangeorgiu de Mures .

CNADNR sustine ca a construit parapetul in conformitate cu normele pentru siguranta circulatiei si cu acordul politiei rutiere. In plus, a cerut o analiza a factorilor si dinamicii producerii accidentelor din ultimul an, dar nu are deocamdata un rezultat.


VIDEO PROTVPLUS.RO