Adevarul despre casa de pe bloc din Cluj. Explicatia data de proprietara caminului social Sfantul Kamil
Pentru multi, Google Maps inseamna ore intregi petrecute pe internet, cu zoom in si zoom out. Uneori, un asemenea zoom poate sa-ti arate ceva ce altfel n-ai fi remarcat niciodata.
UPDATE: Proprietara caminului social Sfantul Kamil, Tokay Rozalia, a spus ca imobilul de pe acoperisul blocului este de fapt casa liftului. "Ce vedeti la ultimul etaj nu e o casa facuta pentru a locui cineva in ea, ci gazduieste casa liftului. Pentru ca in noua cladire vor locui si persoane in varsta care vor fi deplasate in scaune cu rotile, am avut nevoie de spatiu mai mare. Astfel, liftul fiind mai mare am facut o constructie mai mare care sa adaposteasca casa liftului. Apoi pe acoperis vom amenaja un parculet, unde locatarii se vor putea relaxa”, a spus Tokay Rozalia pentru StirideCluj.ro.
Blocul are demisol, parter si un etaj. ”Intr-o parte vor locui varstnicii, iar in cealalta parte, mame, tinere sau varstnice, aflate in nevoie, abandonate sau insarcinate. Apoi, vom face o cresa sau o gradinita pentru copii. Esenta proiectului este sa permita copilului sa-si caute o bunica de zi, iar batranii sa-si caute nepoti, intr-o atmosfera placuta”, spune Tokay Rozalia Anna.
O demonstreaza si o cladire din Cluj Napoca, cunoscuta drept Azilul de Batrani Sfantul Kamil. Pe acoperisul acestui bloc se vede ceea ce pare a fi o casa.
Potrivit autorizatiei de constructie afisata in fata santierului in lucru, e aprobata o structura cu demisol, parter si doua etaje. Toate se vad cu ochiul liber, dar fara niciun cuvant despre cladirea de pe acoperis.
Aceasta ramane un mister pe care nici macar Google Maps nu il poate rezolva.