Care sunt cele mai aglomerate stațiuni de pe litoral în această perioadă a verii. Prețurile la mâncare
Aproape 100.000 de turiști au fost în vacanța de Rusalii pe litoral. Cele mai aglomerate stațiuni au fost Mamaia, Costinești, Eforie, și Vama Veche.
Vremea a fost numai bună, cu soare generos, dar și o briză răcoroasă, iar prețurile sunt încă mici.
Cu șezlongurile întinse până aproape de mal, în Mamaia a fost aproape la fel de aglomerat ca în weekend, în a doua zi de Rusalii.
Tânăr: ”Am zis că nu e nimeni, stau și eu liniștit și când am văzut aici, ca pe vremuri, că n-ai loc să pui un prosop. Unde sunt foarte multe persoane e și foarte bine”.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Pentru românii veniți pe litoral, săptămâna a început perfect: cu un cocktail răcoritor și cu o vreme superbă. Apa mării a fost și ea caldă, a avut 23 de grade Celsius, tocmai bună pentru scăldat.
Lucian Marcu, administrator plajă: ”A fost un weekend lung și aglomerat, dar foarte frumos și oamenii chiar și-au dorit să ajungă la mare”.
La prânz, oamenii au stat la coadă pentru o porție de mâncare gătită. Cele mai vândute au fost ciorbele, preparatele pe grătar sau cele din pește.
Bărbat: ”O ciorbiță de burtă, aripioare picante bineînțeles, că nu lipsesc și cartofi prăjiți. Un meniu simplu și mai ușor”.
O ciorbă costă 23 lei, iar un fel principal peste 30. Dacă vă doriți și desert, mai dați în jur de 17 lei.
Femeie: ”Două ciorbe de burtă, o tochitură și niște șprot... În jur de 90 lei. Am mâncat și la restaurant și am plătit în jur de 140 lei”.
La terasele de pe promenada Cazinoului din Mamaia un meniu complet, cu ciorbă, felul doi și desert pornește de la 30 lei.
Turist: ”Mâncare tradițională. Spre exemplu, băiatul a comandat o tochitură cu mămăliguță, eu am luat o ciorbă de burtă, saramură de crap".
Reporter: Cum vi se par prețurile anul acesta.
Turist: "Puțin cam piperate, dar ne-am obișnuit".
Reporter: Depășiți 200 lei?
Turist: "Da, cu siguranță".
Mulți au rămas pe litoral, mai ales că programul "Litoralul pentru toți" se încheie abia duminică. Până atunci, cazarea este mai ieftină chiar și cu 80 de procente față de mijlocul sezonului.