"Capitala" Teleormanului nu va avea foc de artificii de Revelion. Care este motivul

30-12-2019 21:12

artificii

IPJ Teleorman a anunţat că nu a dat aviz pentru focul de artificii din municipiul Alexandria din noaptea de Revelion .

 

Comunicatul IPJ Teleorman

 

Ca urmare a informațiilor solicitate de către reprezentanți ai mass-media, referitoare la focul de artificii, Compartimentul de Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să comunice următoarele:

Având în vedere constatările operatorilor de distribuție gaze naturale și prevederile legale în vigoare, art. 34 alin. 2 lit. C din Legea 126/1995 R privind regimul materiilor explozive, prin care se interzice folosirea articolelor pirotehnice la o distanță mai mică de 500 m de instalațiile electrice de înaltă tensiune, de locurile de depozitare și livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalațiile de gaze, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman nu a emis aviz operatorului economic solicitant.

Astfel, ca urmare a adresei Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Teleorman din data de 11.12.2019 către Inspectoratul pentru Situații de Urgență "A.D Ghica" Teleorman, privind avizarea organizării și desfășurării jocurilor de artificii cu materiale pirotehnice, la nivelul județului, la data de 16.12.2019 ISU Teleorman a înaintat către instituția noastră corespondența avută cu operatorii sistemului de distribuție gaze naturale în municipiul Alexandria, corespondență din perioada septembrie-octombrie a.c., din verificările efectuate de către aceștia reieșind faptul că în proximitatea platoului din fața sediului Instituției Prefectului - Județul Teleorman există montate instalații de gaze naturale la distanțe mai mici de 500 m.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO