Canicula vine cu tratamente speciale pentru animalele de la zoologică din Târgu Mureș


Ultimul update: Joi 13 Iunie 2019 17:40
Data publicarii: Joi 13 Iunie 2019 16:56
Categorie: Stiri actuale

Ca să nu sufere de căldură insuportabilă, animalele de la grădina zoologică din Târgu Mureş au parte, în aceste zile, de atenţie maximă. Primesc hrană cu multe vitamine şi minerale, apă dar şi tratamente cu...nămol şi bai speciale.

Peste 30 de grade Celsius! Atât au arătat astăzi termometrele în Târgu Mureş. Ca animalele de la grădina zooligică de aici să nu simtă disconfortul creat de căldură, au parte de un răsfăţ din partea îngrijitorilor. De pildă, în acest bazin "wellness".

Biro Ildiko, biolog: Angajaţii Grădinii Zoologice au pornit de la ideea că bivolii, în zilele călduroase stau la răcoare în bălți, iar noi am amenajat aceasta baltă, dedicate ca un wellness pentru ei

Spre bucuria vizitatorilor, bivolii se răcoresc în apă cu nămol cel puţin 30 de minute.

Şi celelate animale sunt protejate de căldură. Primesc hrană suculentă, dar şi multă apă.

Kopacz Andras, director adjunct Grădina Zoologică Târgu Mureş: ”Momentan, avem şase bivoli se ştie că animalele din grădini zoologice se adaptează la clima grădinii respective, dar totuis ele se feresc de temperaturile ridicate. În această perioadă, când temperaturile sunt mai ridicate, hrana şi meniul animalelor este schimbat, adăugăm mai multă hrană suculenta sic el mai important să asigurăm apă proaspătă”.

Grădina Zoologică din Târgu Mureş este casa pentru 180 de specii de animale şi se întinde pe o suprafaţă de 40 de hectare 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO