Cand va fi gata metroul din Drumul Taberei. Statiile pot fi deja vizitate, dar nu si folosite

Ultimul update: Marti 22 Noiembrie 2016 07:18
Data publicarii: Sambata 19 Noiembrie 2016 14:37
Categorie: Actualitate
Un muncitor lucreaza intr-o statie de metrou in timpul vizitei efectuate de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pe santierul Magistralei 5 de metrou statiile Drumul Taberei 34 si depoul Valea Ialomitei, pentru a vedea stadiul lucrarilor.

Bucurestenii vor putea sa vada, sambata viitoare, noile statii de metrou Favorit, Drumul Taberei 34 si Orizont de pe Magistrala 5.

 "De maine intr-o saptamana va invitam din nou la Ziua Portilor Deschise in Drumul Taberei si acolo o sa va punem la dispozitie trei statii de metrou, Favorit, Drumul Taberei 34 si Orizont, care o sa fie putin mai avansate decat cele de la Straulesti si Laminorului. Vrem sa le aratam bucurestenilor care au fost afectati multi ani de trafic cum o sa arate magistrala. Aceasta va fi gata in semestrul doi al anului viitor, probabil octombrie - noiembrie 2017", a spus Sorin Buse, prezent la evenimentul organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea in exploatare a metroului.

Acesta a precizat ca s-a reusit recuperarea unor intarzieri potentiale pe acest tronson, dar "cu un efort foarte mare".

"Cand am preluat eu mandatul nu se lucra deloc la cadenta, insa s-a facut un efort foarte mare. Este adevarat au fost si eforturi legislative, si OUG 7 si OUG care a fost trecut acum prin Guvern, care faciliteaza foarte mult lucrul cu furnizorii. Ei nu o sa mai fie platiti la sfarsitul anului calendaristic, ci vor fi platiti cand isi termina portiunea de lucrare. Asta ajuta toata lumea ca lucrurile sa mearga foarte bine", a adaugat seful de la Transporturi.

Conform Metrorex, Sectiunea Eroilor - Universitate - Piata Iancului face parte din proiectul Magistrala 5 de metrou: Raul Doamnei - Pantelimon, cuprins in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti - Ilfov.

Proiectul prevede ca, pana in anul 2017, sa fie pusa in functiune Sectiunea 1, cuprinsa intre Raul Doamnei si Eroilor, pana in 2023 Sectiunea 2 (Eroilor - Piata Iancului), iar pana in 2028 Sectiunea 3 (Piata Iancului - Pantelimon). Valoarea lucrarilor pe sectiunea Raul Doamnei - Eroilor este estimata la 570 milioane de euro. Aici vor circula 13 trenuri livrate de firma spaniola CAF.

Potrivit News.ro, Metrorex intentioneaza sa organizeze o licitatie pentru achizitia a 26 de trenuri noi, dintre care 13 sa circule pe zona Eroilor-Drumul Taberei, tronson care ar putea fi pus in functiune la finele anului viitor, insa pana la finalizarea achizitiei vor circula zece trenuri vechi pe aceasta ruta, a declarat sambata directorul general al Metrorex, Marin Aldea.

Un muncitor lucreaza intr-o statie de metrou in timpul vizitei efectuate de ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pe santierul Magistralei 5 de metrou statiile Drumul Taberei 34 si depoul Valea Ialomitei, pentru a vedea stadiul lucrarilor. Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a
Oameni speriati si intarzieri mari, dupa ce un metrou a ramas blocat in tunel, joi seara. Cum a "rezolvat" Metrorex criza
Alerta de la metrou a fost falsa; circulatia trenurilor a fost reluata. Ce au descoperit pirotehnistii in pachetul suspect
Alerta de la metrou a fost falsa; circulatia trenurilor a fost reluata. Ce au descoperit pirotehnistii in pachetul suspect
Metroul nu are aer conditionat, pentru ca instalatiile sunt
Metroul nu are aer conditionat, pentru ca instalatiile sunt "prea scumpe". Cat costa conditiile decente pentru calatori
VIDEO PROTVPLUS.RO
certej
Proiectul de exploatare auriferă cu cianuri de la Certej, amânat. Ce spun autoritățile
O fabrică de mobilă a fost mistuită de flăcări uriaşe
Inspectorul Antidrog din Constanța, care a sărit pe geam în timp ce era audiat, a fost prins
Bucureștiul, piața de desfacere pentru canabis a unor traficanți de droguri
Bărbat din Dâmbovița, plângere la Poliție. Ce i-au făcut în dormitor fosta iubită și prietena ei
Ponta: ”Ordonanța privind Fondul Suveran de Investiţii este neconstituţională”
elicoptere
Misiune aeriană de salvare în condiţii meteorologice extreme simulată de piloți români
Șoferul care a ucis-o pe Irina, jandarmerița din Suceava, arestat preventiv. Ultim omagiu adus de colegi
Impact violent într-o intersecție din Timișoara: ”A venit cu 120 km la oră”
Zone întinse din SUA, acoperite de un strat gros de zăpadă
Un șofer oprit de o patrulă de poliție deschide focul asupra ofițerilor. Momentul a fost filmat
Oamenii din Târgoviște atenționați prin RO-ALERT în timpul incendiului de joi. ”Murim cu toţii aici!”