Accident grav pe DN2 in Sindrilita: trei persoane au murit si 14 au ajuns la spital. Care ar fi fost cauza tragediei

×
Codul embed a fost copiat

Un grav accident s-a produs, sambata dimineata, pe DN2, in localitatea Sindrilita. Procurorii au deschis dosar penal.

Trei persoane au murit, dupa ce un sofer ar fi incercat o depasire si a ajuns pe contrasens, izbind frontal un microbuz.

Alte 15 persoane au fost ranite, iar una dintre ele este in stare grava, la spital.

Accidentul s-a produs si din cauza conditiilor meteo, pe DN2 fiind ceata densa in momentul tragediei.

Desfasurarea evenimentelor, livetext:

Citește și
Accident stalp
Accident pe o sosea din Cluj. Un autobuz cu pasageri a intrat intr-un stalp
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

UPDATE 18:30 Soferii care circulau in zona respectiva la 8 dimineata, cind s-a petrecut accidentul, spun ca nu au vazut impactul, din cauza negurii, insa l-au observat pe soferul grabit in timp ce facea mai multe depasiri, inainte sa loveasca microbuzul. Unul dintre ai afirma chiar ca soferul ar fi “triplat”. Si asta cu toate ca vizibilitatea era redusa si era extrem de riscant sa intri pe contrasens, potrivit martorilor. Politistii insa nu se grabesc sa afirme daca a fost sau nu vorba despre o depasire si asteapta si concluzia unui expert autorizat, pe care l-au chemat la fata locului. Momentan, ei spun ca e vorba de “o neadaptare a vitezei in conditiile unui carosabil umed si in conditii de ceata densa”.

UPDATE 14:50 Ministerul Sanatatii a precizat intr-un comunicat care este starea ranitilor: „In urma accidentului de pe DN2, in spitalele din Bucuresti sunt internate 14 victime, dupa cum urmeaza: Spitalul Floreasca – 5, Spitalul Sf. Pantelimon – 5, Spitalul Sf Ioan – 2, Spitalul Elias – 2. In general, victimele au traumatisme cranio-cerebrale de diferite grade, contuzii sau fracturi ale membrelor superioare si inferioare, traumatisme cranio-faciale.”

UPDATE 14:03 Patrunderea autoturismului pe contrasens si intrarea in coliziune frontala cu microbuzul de transport persoane este posibila cauza a accidentului de la Sindrilita, potrivit primelor cercetari efectuate la fata locului, a informat IPJ Ilfov, printr-un comunicat de presa.

UPDATE 13:00  La Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea s-a inregistrat sambata o cauza avand ca obiect accidentul de circulatie petrecut pe DN2 soldat cu decesul a trei persoane si vatamarea corporala a altor 15, a anuntat Biroul de informare si relatii publice din cadrul PiCCJ.

Potrivit sursei citate, in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

"La fata locului s-a deplasat o echipa mixta formata din politisti ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ilfov, precum si specialisti criminalisti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea. Cercetarile continua pentru lamurirea tuturor imprejurarilor de fapt si stabilirea raspunderii penale in cauza", se arata in comunicatul citat.

UPDATE 12:15 Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca traficul rutier a fost reluat sambata, in jurul orei 11,40, pe DN2 (E85) Afumati - Urziceni pe raza comunei Sindrilita, dupa ce a fost intrerupt din cauza gravului accident rutier produs in cursul diminetii.

Potrivit unui comunicat remis sambata AGERPRES, in zona se circula usor ingreunat, dirijat de politisti, iar conducatorii auto sunt sfatuiti sa circule prudent.

UPDATE 11:30 Numarul ranitilor a fost revizuit la 15.

Un numar de 18 persoane au fost implicate in accidentul rutier petrecut sambata dimineata pe DN2. 15 au fost transportate la spital, anunta Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov, citat de News.ro.

UPDATE 10:45 Coordonatorul SMURD Bucuresti, Bogdan Oprita, a declarat pentru AGERPRES ca cinci raniti au fost transportati la Spitalul Floreasca, unul plecand acasa, cinci la Spitalul Pantelimon, doi la Bagdasar-Arseni si doi la Spitalul Elias.

Potrivit medicului, cel mai grav ar fi soferul care a necesitat sa fie descarcerat si care este in prezent investigat cel mai probabil avand fracturi de membre inferioare. Oprita a precizat ca pacientii sunt policontuzionati.

UPDATE 9:50 Raed Arafat: "14 persoane au fost transportate la spital, una a refuzat transferul.

Din cei 14, unul este de cod galben, restul, cod verde - adica nu sunt in niciun pericol.

Ranitii au fost distribuiti la spitalele Sf. Pantelimon, Floreasca, Sf. Ioan si Universitar. Fiecare urmeaza sa fie investigat pentru stabilireaza leziunilor in mod ddefinitiv.

Deplasarea la interventie a fost ingreunata din cauza conditiilor meteo, insa reactia a fost foarte buna."

UPDATE 9:22 Numarul ranitilor a ajuns la 17, potrivit News.ro, iar planul rosu a fost declansat. Potrivit primelor informatii, autoturismul ar fi patruns pe contrasens pentru a incerca o depasire si s-a izbit frontal de microbuz.

Doua dintre persoanele decedate sunt din microbuz, iar cea de-a treia, din autoturism. 

Vizibilitatea in zona era redusa din cauza cetii.

UPDATE 9:14 Raed Arafat: "Au fost trimise un echipaj de prim-ajutor si doua echipaje de la ambulanta, plus mai multe echipaje de la Bucuresti: 4 echipaje de prim ajutor SMURD, 4 echipaje de la ambulanta, un echipaj de terapie intensiva mobila, un echipaj pentru multiple victime si un echipaj de la asistenta si descarcerare.

15 persoane au fost evaluate medical, iar transferul pacientilor va fi in principal catre Bucuresti. Cei mai multi pacienti sunt raniti usor."

UPDATE 9:05 Comisarul Sef, Catalin Bocai, de la Info Trafic, a declarat ca 11 persoane sunt in stare grava si vor fi aduse la spitalele din Bucuresti.

In acest moment, traficul intre Afumati si Urziceni este blocat.

UPDATE 8:55 Numarul ranitilor a ajuns la 14, potrivit ISU Ilfov.
 

Trei persoane au murit dupa ce un microbuz si un autoturism s-au ciocnit.

Circulatia in zona a fost blocata.

Potrivit ISU-Ilfov, la fata locului s-au deplasat patru ambulante SMURD, pentru scoaterea victimelor dintre fiarele contorsionate fiind necesara interventia unui echipaj de descarcerare.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
O soferita de 31 de ani a fost spulberata de un tren. Masina in care se afla a fost tarata mai bine de 200 de metri
O soferita de 31 de ani a fost spulberata de un tren. Masina in care se afla a fost tarata mai bine de 200 de metri

De un sfarsit crunt a avut parte vineri o femeie in varsta de 31 de ani din Timis.

Accident pe o sosea din Cluj. Un autobuz cu pasageri a intrat intr-un stalp
Accident pe o sosea din Cluj. Un autobuz cu pasageri a intrat intr-un stalp

 Printr-o spaima teribila au trecut vineri seara mai multi pasageri care circulau cu autobuzul pe o sosea din Cluj Napoca.

Un sofer de 26 de ani a plonjat cu masina in rapa, pe un drum din judetul Cluj.
Un sofer de 26 de ani a plonjat cu masina in rapa, pe un drum din judetul Cluj. "Au mai fost accidente in zona, tot timpul"

Spaima teribila pentru un tanar in varsta de 26 de ani din Baia Mare. A scapat cu viata dupa ce a plonjat cu masina pe care o conducea intr-un sant adanc de doi metri.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.