Campanie umanitară pentru copiii nevoiași cu dulciuri expirate. Reacția organizatorilor

19-12-2018 16:20


Surpriză neplăcută după un gest caritabil organizat de Moş Nicolae de doi angajaţi de la consiliul local al unei primarii din judeţul Bacău. Părinţii mai multor copii îi acuză că le-au împărţit acestora dulciuri expirate.

Mai grav este că doi dintre cei mici au apucat să le mănânce şi au început să se simtă rău. Părinţii au sesizat autorităţile, iar acum cei de la Direcţia de Sănătate Publică Bacău au început o anchetă.

Cei doi au împărţit aproximativ 200 de pachete cu alimente, dulciuri şi haine la familiile nevoiaşe din comună. După câteva zile, însă, unii părinţi s-au plâns că dulciurile erau expirate, iar termenul de valabilitate de pe etichetă fusese modificat.

"Era expirată de când au adus-o, de 3 zile, de pe data de 2. Moş Nicolae a fost pe 6. Fata mare a avut diaree. S-a stricat la burtă vreo 3 zile. A venit la mine şi mi-a spus că are două etichete. I-am dat tratament, că avea bube din cap până în picioare", spune mama unui dintre copii.

"Nu e ceva normal. Vii şi aduci un pachet, îl aduci bine, nu stricat sau expirat, că îmbolnăvim copiii", a spus un alt părinte.

"Noi nu ne-am uitat că sunt expirate şi copiii au mâncat. Pe fată o durea burta. A mâncat acadelele şi pufuleţii. Foarte urât din partea lor. Dacă tot vor să le dea ceva la copii, să le dea ceva bun, nu rău", a transmis un alt părinte.

Consilierul care s-a ocupat de campanie spune că dulciurile au fost primate de la mai multe persoane private. El susţine că nu a ştiut de reetichetarea produselor.

"Dumnealor au vrut să doneze îmbrăcăminte, dulciuri, haine. Noi am centralizat toate aceste cadouri şi am făcut un gest frumos. Le-am pus în sacoșele şi le-am dat copiilor de pe raza comunei", susține Lucian Berușcă, consilier local.

Oamenii au depus o plângere la DSP Bacău, iar acum autorităţile au deschis o anchetă.

"A fost înregistrată o adresă care face referire la o acţiune de donare de dulciuri la o parte din copiii din comună din data de 5 decembrie Ancheta este în curs de desfăşurare, impunând verificări suplimentare", a explicat Anca Dumitrescu, DSP Bacău.

Reprezentanţii DSP spun că orice campanie de binefacere care include distribuţia de alimente trebuie verificată înainte de autorităţile sanitar-veterinare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO