Camioanele care traverseaza comuna Letea Veche, calvar pentru locuitori. Casele oamenilor, distruse din cauza trepidatiilor


Ultimul update: Vineri 21 Iulie 2017 07:11
Data publicarii: Marti 18 Iulie 2017 16:57
Categorie: Stiri actuale

Situatie disperata pentru multi dintre locuitorii comunei Letea Veche de langa Bacau. Oamenii traiesc un adevarat calvar, din cauza camioanelor care traverseaza comuna.

Pe aici trece soseaua care face legatura intre sudul tarii si nordul Moldovei si zilnic sute de masini de mare tonaj provoaca vibratii care le crapa casele.

"Nici nu ne mai dam seama cand e cutremur", spun satenii, care au cautat in zadar rezolvare la autoritati.

In Letea Veche localnicii numara de la zi la zi crapaturile recent aparute in peretii locuintelor, din cauza TIR-urilor si camioanelor care trec pe drumul judetean.

Vasile Bulibasa: "Trepidatiile sunt asa de mari ca noi nu simtim cutremurele. Daca e cutremur de 5 grade, noi nu ne dam seama ca e cutremur. Situatia dureaza de cand s-a deviat circulatia pe aici".

Adica de aproape zece ani. Tot de atunci oamenii asteapta construirea soselei de centura a Bacaului. Asta i-ar scapa de calvar. Doar ca, dupa inaugurare, santierul de la centura s-a oprit..

In zona s-au pus restrictii de viteza in trafic, dar nu s-a rezolvat nimic. Primarul nu mai stie cum sa-i ajute pe oameni: "Pana la finalizarea soselei de centura nu avem alta solutie. Cand vad masina de politie sau sunt atentionati merg incet cand nu, gonesc".

Cel mai mult au de suferit casele mai vechi, insa nici locuintele noi nu rezista. De voie, de nevoie, oamenii s-au obisnuit cu zgomotul mare si vibratiile puternice.

In zona, din cauza traficului greu sunt afectate in prezent nu mai putin de 100 de locuinte.

Tags: case, pagube, letea, trafic,

Romanii care au salvat de la disparitie mai multe locuinte traditionale motesti. Cat costa o zi de cazare in ele
Dezvoltarea pietei imobiliare a sporit si pretentiile clientilor. Ce noi facilitati ofera dezvoltatorii imobiliari
VIDEO PROTVPLUS.RO