Cadoul primit de la copiii români care l-a uimit pe Papa Francisc. În Moldova va primi vin

Ultima actualizare: 01-06-2019 09:32

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a vizitei Papa Francisc în România, mulţi oameni au pregătit pentru Sfântul Părinte daruri simple - cărți, picturi sau statuete - însă toate cu o mare încărcătură simbolică.

La Şumuleu Ciuc, Papa Francisc va fi întâmpinat de un grup de 1000 de copii orfani. Sfântul Părinte le întoarce acum vizită, pentru că în urmă cu trei săptămâni a fost vizitat de câţiva dintre ei la Vatican. Din partea lor, a primit atunci un tablou cu pruncul Isus format din pozele lor.

Melinda Balazs, coordonatorul căminului Sfântul Ştefan: "Copiii care au fost la dansul ne-au povestit că a fost foarte, foarte surprins. Deci prima lui reacţie a fost că şi-a făcut cruce."

Şi de această dată i-au pregătit un cadou Sfântului Părinte. Melinda Balazs, coordonatorul căminului Sfântul Ştefan:"Aceasta statuie este cadoul nostru către Sfântul Pontif, care va fi înmânat de către călugărul şi doi beneficiari ai Fundaţiei Sfântul Francisc. Statuia este din lemn, făcută de un meşter din judeţul Mureş. Hăinuţa copilului Isus este brodata de către fetele, beneficiarele acestui cămin."

Papa Francisc va primi şi un album cu fotografii vechi ale pelerinajului de la Şumuleu Ciuc. Cea mai valoroasă datează din 1898, iar textul este scris în patru limbi, printre care şi italiana.

Au fost mulţi cei din Sumuleu Ciuc - şi nu numai - care au vrut să-i ofere daruri Papei, însă organizatorii au acceptat doar câteva dintre ele.

Vizita Papei va continua la Iaşi. Şi acolo este aşteptat cu multe daruri. În Piaţa Palatului, acesta va fi întâmpinat de patru copii care îi vor înmâna buchete de flori. Va primi, însă, şi o icoană cu Maica Domnului, o replică a celei aflate în Sanctuarul din Cacica, judeţul Suceava.

Edilul oraşului îi va dărui Papei un tablou cu Palatul Culturii. "Fiecare detaliu din acest tablou reprezintă o bucată de piatră şlefuită. Sunt zeci de mii de piese ansamblate”, explică Mihai Chirica.

La Sfântul Părinte vor ajunge şi patru sticle de vin de colecţie, iar fiecare are o semnificaţie aparte:1969 anul când a fost hirotonit preot, 1992 anul când a fost consacrat episcop, în 2001 Papa Ioan l-a consacrat cardinal, iar în 2013 a fost ales ca papă al bisericii catolice.

Papa Francisc va binecuvânta la Iaşi şi o bornă cu însemnele Camino de Santiago, Drumul Sfântului Iacob. Borna marchează distanţa de 4500 de km până la Santiago de Compostella, în Spania, acolo se află mormântul întâiului apostol martir al creştinătăţii, Sfântul Iacob. Va fi sfinţită şi o statuie cu Mântuitorul, sculptată special pentru acest moment istoric în capitala Moldovei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO